pondelok, 16 jún 2014 14:51

V posledných troch zápasoch získali baníci z Nižnej Slanej šesť bodov

Napísal(a) Bc. Štefan Tomášik
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ns n-slana1aV posledných troch zápasoch II. triedy práve skončeného ročníka majstrovstva okresu vo futbale získali baníci z Nižnej Slanej šesť bodov. 

Prvý zápas Pača – Nižná Slaná 5:0 (3:0) Zostava hostí: Nemec – Karas, Hlaváč, Prónai, Schvarz – Ivanko, Keršák, Valko, Maťo – Gelda, Ján Junger Striedali: S. Slovák, Boroš V 21. kole II. triedy ObFZ Rožňava cestovala Nižná Slaná do Pače. Hralo sa na zle pripravenom trávniku. U tohto súpera nezvykne Nižná Slaná bodovať. Tentokrát nastúpila v takmer najsilnejšej zostave, chýbali len Valentko a Cangár. Domáci ašpirant na postup prevýšil hostí po každej stránke. Hostia inkasovali po centrovaných loptách, chybnej rozohrávke a dvakrát po odrazených loptách.

Druhý zápas Nižná Slaná – Ml. Brzotín 5:3 (2:0) Góly domácich: Valko 4, Maťo Zostava domácich: Nemec – Boroš, Karas, Prónai, Schvarz – Cangár, Keršák, Maťo, Gelda – Ján Junger, Valko Striedania: 46. min. S. Slovák V dohrávke 22. kola II. triedy ObFZ Rožňava privítala Nižná Slaná súpera z Brzotína. Nič iné ako výhra sa od domácich neočakávalo. Domáci nastúpili bez skúsených hráčov obrany Valentka a Hlaváča, chýbal aj Ivanko. Naopak do zostavy sa vrátil Cangár. Domáci mali v prvom

polčase prevahu. Vytvorili si viacero príležitosti. Napokon dve využil Valko po dvoch prihrávkach Geldu. Hostia si výraznejšiu šancu nevypracovali. V druhom polčase domáci pokračovali v nátlakovej hre a strelili ďalšie góly. Raz Valko po strele zo šestnástky. Druhýkrát Maťo opäť po strele zo šestnástky. Hoci domáci útočili ďalšie góly sa im nepodarilo streliť. Do útokov sa zapájali obrancovia. To sa im vypomstilo, keď trikrát po brejkoch inkasovali. Náskok sa tak zmenšil na rozdiel jedného gólu. Potom sa však presadil Valko, čím uzavrel stav zápasu. Domáci sa tak rozlúčili v poslednom domácom zápase víťazstvom.

 Tretí zápas Dobšiná B – Nižná Slaná 0:2 (0:0) Góly hostí: Keršák ( z 11m), Boroš Zostava hostí: Nemec – Ivanko, Valentko, Maťo, Schvarz – Cangár, Keršák, Valko, O. Junger – Karas, Gelda, striedali Boroš, S. Slovák V poslednom kole II. triedy ObFZ Rožňava cestovala Nižná Slaná do Dobšinej. Bola oslabená o viacerých hráčov základnej zostavy: Prónai, Hlaváč. Napriek tomu si trúfala nad súperom zvíťaziť, keď na jeseň doma zvíťazila aj keď iba o jeden gól. Prvý polčas bol vyrovnaný. Domáci si vypracovali viacero streleckých príležitostí. Lopta sa viackrát kotúľala po bránkovej čiare, avšak domácim asi nebolo súdené streliť gól. Dvakrát nastrelili brvno a raz tyčku. Trikrát zasahoval Nemec. Za hostí vyslal dve strely na bránu hostí Gelda, brankár si z jeho strelami poradil. Polčas sa tak skončil bez gólov. Do druhého polčasu hostia striedali. Už v prvej minúte sa ujali vedenia. Po faule domáceho obrancu na Karasa nasledovala penalta. Keršák ju premenil. 0:1. Hra bola vyrovnaná. Hosťom sa podarilo ešte raz skórovať. Strelu Boroša zo šestnástky domáci brankár ešte vyrazil, ale na následnú dorážku Boroša nestačil, 0:2. Hostia si už ďalšie šance nevypracovali a tak sa stav nezmenil.

Bc. Štefan Tomášik

 

 

Čítať 2302 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:59

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!