×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/paca
JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/obsah/beni
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/paca
There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/obsah/beni
utorok, 27 apríl 2010 11:22

Zo Španielska sme sa vrátili dosť unavené, ale veľa síl nám opäť pridala naša rodinka

Napísal(a) Danka a Janka Velďákové
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Pred niekoľkými dňami sa skončilo niekoľkotýždňové sústredenie slovenských reprezentantiek v ľahkej atletike, našich Gemerčaniek Danky a Janky Velďákových v španielskom Benidorme. Po návrate domov sa mi ochotne zdôverili s niektorými zážitkami počas sústredenia, s ktorými sa chcem podeliť. K textu pridali aj zaujímavé obrázky.

"Dobrý deň,
tak sme doma, skoro po piatich týždňoch. Došli sme dosť unavené, ale po takomto sústredení je to normálne. Veľa síl nám opäť pridala

naša rodinka, keď sme sa vrátili do rodnej Pače. Keďže mamka mala presne v tomto termíne narodeniny a spoločne s ockom oslavovali 30. výročie sobáša, tak sme to spolu pekne oslávili a užili si jeden druhého.
Čo sa týka španielskeho Benidormu: my mu hovoríme raj dôchodcov. V tom termíne, kedy my chodíme, je tam hlava na hlave starších ľudí, hlavne Angličanov, pretože oni si tam užívajú dôchodok a prečkávajú obdobie zimy v tejto prímorskej oblasti. Hneď sa dajú rozoznať, pokým Angličania chodia v kraťasoch a tričku, domáci nosia ešte zimné bundy a čižmy. Dookola je strašne veľa barov, reštaurácií, kde sa dá v pohode najesť.
Bary sú väčšinou plné po večeroch, kde sa pozerávajú rôzne futbalové zápasy. Pre mladých sú v Benidorme sprístupnené rôzne diskotéky, ale dostanete sa tam len v tom prípade, že máte minimálne 15 rokov. Je tam kopec zábavy, na ktorú my veľmi času nemáme, a hlavne po tých ťažkých tréningoch už nemáme ani chuť. :-))
Poblízku Benidormu sa nachádza vodný park Aqualandia a niečo ako ZOO, kde sú vystúpenia delfínov, tuleňov a papagájov, nazývaný MUNDOMAR. V tomto parku sme boli už aspoň sedemkrát, je tam stále nádherne. Ešte je tam TERRA NATURA, kde sú tiež samé zvieratká, ale podelené podľa rôznych kontinentov (Afrika, Amerika, Európa...), tiež veľmi nádherná.
Novo postavená je tam aj TERRA MITICA - je to obrovský zábavný park, kde sa vraj neoplatí ísť len na jeden deň. Keďže v Španielsku ako takom, nie je pitná voda z vodovodu, tak je nutné kupovať 5 až 8 litrové bandasky. My si ich vždy nakúpime aspoň 7 a potom chodíme cca 15 km ku krásnym prameňom do mestečka Polop. Tam je asi 150 prameňov tečúcej čistej pramenitej vody.

Prajeme pekný deň"

Danka a Janka
{gallery}obsah/paca{/gallery}
{jcomments on}
Čítať 2961 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:08

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!