pondelok, 08 február 2016 19:36

V Dobšinej po jeseni nie sú spokojní s postavením v tabuľke futbalovej V. ligy

Napísal(a) Štefan Tomášik
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

mfk dobsina logoFutbalové mužstvo Dobšinej je už piatu sezónu účastníkom V. ligy. Ako jediné z troch postupujúcich mužstiev z ObFZ Rožňava z roku 2011 pôsobí v súťaži (Lipovník a Gem. Poloma už v súťaži nepôsobia). Pred sezónou došlo v mužstve k zmenám trénera, keď novým trénerom sa stal Július Strelka, ktorý

nahradil Štefana Koššutha. V kádri nedošlo k veľkým zmenám – hosťovania skončili J. Geldovi a M. Geldovi, ktorí odišli do iných klubov.

Novými hráčmi sa stali Lompart, Ján Rochl a po odstúpení Dediniek zo súťaže I. triedy aj Putnocký a Majerčák. Po jesennej časti súťaže V. ligy skupiny Košicko-gemerskej obsadilo mužstvo MFK Dobšinej desiatu priečku. Z 12 zápasov zaznamenalo 4 víťazstvá, 4 remizy a 4 prehry, skóre 19:17 a zisk 16 bodov. Z troch hornogemerských mužstiev je na tom v tabuľke V. ligy najhoršie. 

tabulka 5 ligy jesenV rámci letnej prípravy sa mužstvo pred novou sezónou 2015/2016 zúčastnilo niekoľkých turnajov, ale odohralo aj prípravné zápasy, napr. s Hranovnicou. Súťaž začalo jesennými zápasmi až v druhom kole, keď v Košickej Novej Vsi remizovalo. V nasledujúcom kole porazilo oslabenú Turňu n/B. V druhom domácom zápase v derby s Krásnohorským Podhradím iba remizovalo. Prvá prehra prišla s nováčikom z Poproča. V nasledujúcich troch kolách získala body za dve výhry na domácom ihrisku. V derby s Gemerskou Hôrkou získala jeden bod. Potom prišla prvá domáca prehra so Sokoľanmi. S druhým nováčikom z Perína prehrala. S lídrom z Čečejoviec iba remizovala. V poslednom kole vyhrala na pôde V. Idy päťgólovým rozdielom.

Hodnotenie jesene podľa hráča Jerguša Barnáka: V celkovej tabuľke sme nespokojní s tým, kde stojíme. Chceli sme byť vyššie, mali sme veľa zlých zápasov vonku, hlavne tam kde sme hrali lepšie ako super, ale žiaľ vysoko sme prehrali. Najlepší zápas sme odohrali asi v poslednom kole vo Veľkej Ide. Najslabší výkon sme podali v zápase doma so Sokoľanmi. Zranenia sa nám celkom vyhýbali. Zimnú prípravu sme začali v januári, kde dvakrát do týždňa trénujeme poctivo v telocvični a čakajú nás prípravné zápasy.

Výsledky na jeseň 2015

1 kolo voľno
2 kolo Koš. N. Ves – Dobšiná 2:2 Fabian, Husár
3 kolo Dobšiná – Turňa 5:0 Fabian 2, Gotthardt, Rochl, vlastný
4 kolo Dobšiná – Krh. Podhradie 0:0 
5 kolo Poproč – Dobšiná 5:0 
6 kolo Dobšiná – Ťahanovce 3:1 Delano – Baquero, Barnák 2
7 kolo Malá Ida – Dobšiná 1:0
  

8 kolo Dobšiná – Kokšov – Bakša 2:0 Gallo z 11m, Barnák
9 kolo G. Hôrka – Dobšiná 1:1 Husár
10 kolo Dobšiná – Sokoľany 0:2 
11 kolo Perín – Dobšiná 4:0
12 kolo Dobšiná – Čečejovce 1:1 Martinko
13 kolo V. Ida – Dobšiná 0:5 Gallo, Strelka, Husár, Lompart, Putnocký
14 kolo voľno

Káder Dobšinej: Potočný, Balúch, Breuer - Martinko, J. Hutník, P. Hutník, Bašták, J. Rochl, P. Fabian, F. Fabian, Gallo, Turzák, Dudra, Je. Barnák, Poliak, Martinko, Timár, Grančák, Putnocký, Delano – Baquero, Gotthardt, Lompart, Majerčák, Fajdek, Husár, Kostka – Zelina. 

Tréner: Július Strelka
Odišli: M. Gelda, J. Gelda (obaja ukončenie hosťovania)
Prišli: Lompart (z Rožň. Bystrého), J. Rochl (z Gem. Polomy), Putnocký, Majerčák (obaja z Dediniek).

Mužstvo na jar 2015

 mfk dobsina 1

 

Pripravil: Štefan Tomášik

Čítať 6458 krát Naposledy zmenené utorok, 09 február 2016 12:42

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!