sobota, 13 február 2016 15:31

Tomáš Havko: Futbal v Rožňave si zaslúži viac

Napísal(a) Bc. Štefan Tomášik
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

mfk roznava logo 1MFK Rožňava pôsobí v IV. futbalovej lige už pätnásť rokov. Od sezóny 2000/2001 je MFK Rožňava účastníkom futbalovej súťaže IV. liga skupina JUH, ktorú riadi VsFZ. Mužstvo počas pôsobenia v nej dosahovalo rôzne výsledky, ale viackrát bojovalo o záchranu. Napokon sa však vždy udržalo.

Pri mužstve sa vystriedali rôzni tréneri (Mravec, Keményi, Kontír, Breuer, Pollák, Balta, Rybár, Kamenský, Koššuth), predsedovia (L. Dávid, manažér Boršody, Baláž, Čillík, Prcúch, Hlaváč, Strelka st. , Džačár, Slavkay) a rovnako aj hráči.
V predošlej sezóne (2014/2015 sa mužstvo umiestnilo na ôsmej priečke štvrtoligovej tabuľky so skóre 50:40. Pred novou sezónou došlo k zmene vedenia klubu. Z kádra odišli opory brankár Ladislav Šalamon do Devínskej Novej Vsi, či útočník Filip Kovács do Hanisky. Naviac v kádri sa neobjavili F. Pollák a M. Pollák, dlhodobo bol zranený Z. Breuer, a aj iným hráčom sa nevyhli zranenia. Novými hráčmi sa stali brankár Štefan Mišina z Gemerskej Polomy, a tiež Jakub Rochl, Matej Gelda a Jakub Ďuríček zo spomínaného klubu. Štart do sezóny malo mužstvo dobrý, v Borši získalo bod za remízu 1:1. V prvom domácom zápase porazilo Krompachy. Potom však prišli tri prehry doma so Strážskym len o gól, ale vonku boli prehry s Čaňou a V. Horešom výraznejšie. S nováčikom s Gelnice mužstvo doma remizovalo, keď pokutový kop nepremenil L. Strelka. Vo V. Kapušanoch prehralo. Až do 15. kola mužstva mužstvo prehrávalo, niekedy o gól, inokedy o viac. Viackrát cestovalo oslabené, preto museli nastúpiť niekedy aj dorastenci. V záverečných dvoch zápasoch, ktoré hralo doma zvíťazilo a to s mužstvami z okresu Trebišov – Michaľany a Borša.

Hodnotenie jesennej časti podľa hráča Tomáša Havka:

Z jesennej časti sezóny mám zmiešané pocity. Po úvodných dvoch zápasoch bez prehry a pohárovom zápase so Spišskou Novou Vsou som si myslel a veril , ze budeme hrať o horné priečky tabuľky. Žiaľ, po zápase s Čaňou a prvej prehre, nám vypadlo viac hráčov zo základnej zostavy a nevýrazné výsledky začali pribúdať. Na niektoré zápasy sme cestovali výrazne oslabení a párkrát aj s 10 hráčmi, s niekoľkými dorastencami a málo skúsenosťami. Našťastie sa nám podarilo prelomiť tuto nepriaznivú sériu v posledných dvoch zápasoch v domácom prostredí a získali sme 6 bodov. Napriek málo získaným bodom si dovolím tvrdiť, ze sme mali získať oveľa viac bodov, ktoré nám unikli medzi prsty. Chýbala mi však trosku lepšia zodpovednosť niektorých hráčov na zápasoch, bez ktorej úspešní nebudeme. Lepší pocit som mal z podmienok, ktoré si myslím sa zlepšili, začo chcem v mene tímu poďakovať vedeniu MFK. Ihrisko sa výrazne zlepšilo, materiálne zabezpečenie, športové pomôcky, po zápase spoločné večere. Verím, že ak sa káder v najbližšej dobe udrží a posilní tak stále máme veľký potenciál. Futbal v Rožňave si podla mňa zaslúži viac. Takisto dúfam, že rožňavský divák sa vráti na futbalové tribúny, pretože futbal sa hrá aj pre nich." 

Výsledky Rožňavy v jesennej časti ročníka 2015/2016

Borša – Rožňava 1:1 Drobňák 
Rožňava – Krompachy 3:1 Drobňák, Havko, Figúr 
Čaňa – Rožňava 4:0 
Rožňava – Strážske 1:2 Korfanta 
V. Horeš – Rožňava 7:1 Havko 
Rožňava – Gelnica 0:0 
V. Kapušany – Rožňava 4:0 
Rudňany – Rožňava 3:1 L. Strelka 
  

Rožňava – Kalša 1:4 Ďuríček 
Geča – Rožňava 1:0 
Rožňava – Sp. Vlachy 1:2 Figúr z 11m 
Medzev – Rožňava 3:0 
Rožňava – V. Folkmar 1:2 Korfanta 
Sobrance – Rožňava 3:2 Figúr vlastný – Korfanta, Figúr 
Rožňava – Michaľany 3:2 Figúr 2, Havko 
Rožňava – Borša 2:1 L. Strelka 2. 

Káder Rožňavy: Mišina – Breuer, Roth, Mészner, Havko, L. Strelka, Figúr, Ďuríček, Drobňák, Sappanoš, Madarász (odchod v priebehu sezóny), M. Gelda, Korfanta, R. Fabian (odchod po 1. kole), M. Boroš (odchod v priebehu sezóny), Jakub Rochl, A. Rochl, Kakalejčík, Kudela, Milata, Šimko, Szilardi, Mihálik. 

Tréner: Ladislav Dávid, predseda: Michal Domik.

Pripravil: Bc. Štefan Tomášik

 

 

 

Čítať 3405 krát Naposledy zmenené sobota, 13 február 2016 23:03

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!