pondelok, 25 júl 2016 13:54

V druhom kole Slovnaft cupu MFK Rožňava doma privíta MŠK Žilinu

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Futbalisti MFK Rožňava pre pohárovým zápasom na ihrisku v Dobšinej. Futbalisti MFK Rožňava pre pohárovým zápasom na ihrisku v Dobšinej. Foto: Facebook

Prvé kolo futbalového 48. ročníka Slovenského pohára – Slovnaft Cupu sa rozbehlo niekoľkými zápasmi v sobotu 23. júla 2016. Pre náš región však bola zaujímavejšia nedeľa 24. júla, kedy sa do vylučovacích súbojov zapojilo i niekoľko futbalových mužstiev nášho regiónu. Na hornom Gemeri to bol predovšetkým súboj MFK Dobšiná a MFK Rožňava.

kovacs filip mfkroznavaV zápase sa podľa pravidiel stretlo mužstvo účastníka V. ligy na domácom ihrisku s účastníkom IV. ligy. Podľa očakávania sa na ihrisku potvrdila vyššia kvalita hostí, ktorí v Dobšinej zvíťazili jednoznačne 5:2. Polčas 3:1. Zaujímavosťou stretnutia bolo, že ako prví sa ujali domáci vlastným gólom Rožňavčana Z. Breuera už v 10. minúte. Aj posledný gól padol do rožňavskej siete, a to v 87. min., ale hráčom už bol Dobšinčan Martinko, ktorý však už iba skorigoval výsledok. V pohárovom stretnutí sa strelecky zaskvel útočník Rožňavy Filip Kovács, ktorý skóroval trikrát a patril v 1. kole medzi štyroch najlepších strelcov Slovnaft Cupu. Po jednom góle pridali ešte Ákos Lippai a Jaroslav Figúr. Rozhodovali P. Béreš - R. Drenko, P. Gonos. Delegátom stretnutia sa prezentoval M. Koščák. Zápas sledovalo asi 350 divákov.
Zostavy:
MFK Dobšiná: P. BREUER - M. MARTINKO, P. HUTNÍK, J. BARNÁK, A. GALLO (C), M. MAJERČÁK, P. REVAY, J. ROCHL (71. Min. M. Poliak), M. PUTNOCKÝ, M. DUDRA (77. Min. J. Hutník), M. STRELKA (46. min. R. Gotthardt),.
MFK Rožňava: Š. MIŠINA - J. ĎURÍČEK, M. GERE, Z. BREUER, M. RÓTH (79. Min. R. Kudela), L. STRELKA,(C) PAVOL GERE, L. DROBŇÁK (54. Min. P. Husár), Á. LIPPAI, F. KOVÁCS (85. Min. P. Sappanoš), J. FIGÚR.
Rožňavčania v druhom kole nastúpia 10. augusta t. r. na domácom ihrisku proti ťažkému súperovi, ktorým je MŠK Žilina, účastník najvyššej slovenskej futbalovej súťaže. Momentálne sa drží v tabuľke bez prehry na 2. mieste. Bude to zrejme veľký sviatok rožňavského futbalu i celého Gemera, keďže tento región nemá v najvyššej súťaži žiadneho zástupcu už niekoľko dlhých rokov. (Naposledy Taurus Rimavská Sobota.)

Ostatné výsledky vybraných zápasov mužstiev z Gemera:

Iskra Hnúšťa - Sklotatran Poltár 1:0 (1:0). Gól. M. Šaliga.

FK Jesenské - ŠK Vinica 0:0. Na pokutové kopy 3:4. Postupuje Vinica.

FK CSM TisovecTornaľa 3:2 (1:2). G: J. Dacho 2 (oba z PK), S.Masár - Zs. Balog, G. Farkaš.

ŠK Selce – MFK Revúca 3:0 (2:0). G: F. Koctúr 2, M. Mesík.

OFK Radzovce – MFK Nová Baňa 1:4 (1:1). G: T. Felso – R. Hanák a AŠiráň po 2.

OFK Olováry - ŠK Novohrad Lučenec 0:0 Na PK postupuje Lučenec.

MG od

 

Čítať 3394 krát Naposledy zmenené streda, 27 júl 2016 15:54

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!