nedeľa, 30 júl 2017 19:48

MFK Rožňava v prvom kole tretej futbalovej ligy pocítila v čom väzí rozdiel medzi štvrtou a druhou ligou

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Po prvých zápasoch mužstiev nového ročníka najvyššej futbalovej súťaže sa na ihriská po letnej prestávke dostali aj ligové mužstvá III. a IV. líg pôsobiacich aj z nášho regiónu. Zraky fanúšikov sa najviac zamerali na výsledky najmä mužstiev MFK Rožňava, MŠK Rimavská Sobota a FK Krásnohorské Podhradie. Dnes už vieme, že najlepšie si z nich počínali Rimavskosoboťania, ktorí už v minulosti hrali aj najvyššiu súťaž. Predstavili sa v Čadci, kde si poradili s miestnym FK, nad ktorým zvíťazili 3:1.

Ostatní spomínaní zástupcovia Gemera v prvých kolách prehrali vysoko 0:5, resp. 0:7, a teda ničím nepresvedčili o svojich kvalitách. Rožňavčania boli zvedaví na to, ako si ich chlapci poradia s bývalým účastníkom II. ligy ŠK Odevou Lipany. Ich nepriaznivý výsledok napovedá, že hneď od začiatku budú mať čo robiť, aby si napravili zlý vstup do nového ročníka. O týždeň sa k súťažiacim klubom pridajú ďalšie z nižších súťaží, ktoré hrajú v V. lige i v VI. lige nášho regiónu a k nim i mládežnícke družstvá riadené krajskými futbalovými zväzmi.  

DOSPELÍ 

III. liga - Východ 1. kolo 29.7.2017 o 17.00

Odeva Lipany – MFK Rožňava 5:0  (2:0), G: L. Janič, R. Štefčák (11m), J. Dlugoš, T. Jusko (11m), M. Gomoľa, ŽK: 0 – V. Babik, R. Greško, R: M. Lipták - Z. Lang, P. Holp, D: J. Dub, Di: 150.  Rožňava - M. Dusa – V. Babik (64´Korfanta), M. Gere, R. Greško, J. Ďuríček (85 Kardos), P. Gere ©, M. Gallo, R. Szkokan, A. Krak (56 Sappanoš), P. Štyvar (75 Havko), J. Figúr.  Tréner: L. Dávid. Rožňavčania vo svojom debute v III. lige nastúpili oproti uplynulému ročníku s tromi zmenami. V bráne sa predstavil 34-ročný brankár Michal Dusa, ktorý nastúpil namiesto G. Pulena  a v poli to boli: 24 ročný Richard Szkokan, ktorý prestúpil z Gemerskej Hôrky a staronový hráč 36-ročný odchovanec a najskúsenejší hráč Peter Štyvar, ktorý sa vrátil z 1. FC Košice. Mužstvo ako celok v zápase nestačilo na domácich a prehralo vysoko 0:5. Napriek striedaniu sa im nepodarilo vsietiť ani čestný gól. Pritom dva góly domáci dosiahli z pokutových kopov. Úvodný zápas v novej súťaži sa hosťom z Rožňavy teda vonkoncom nevydaril. Snáď lepší výsledok dosiahnu už v stredu 2. augusta o 17.00 hod., keď sa predstavia fanúšikom na domácom ihrisku proti jedenástke futbalistov Bardejovskej Novej Vsi.  

OSTATNÉ VÝSLEDKY: Vyšné Opátske - Šarišské Michaľany 2:1, Vranov n/T - Veľké Revištia 5:0, Giraltovce - Bardejovská Nová Ves 1:0, Snina - Krompachy 4:1, Svit - Tatran Prešov B 1:7, Svidník - Stropkov 0:1, Plavnica - Sabinov 4:1-

IV. Liga – JUH – 1. kolo 30.7.2017 o 17.00 

Spartak Medzev – FK Krásnohorské Podhradie 7:0 (3:0), G: R. Jurko 2, Gondoľ, Palencsár, Lukáč, G. Majoroš, Seman, ŽK: 0 - Benedik, R: V. Paulišin - M. Hudák, M. Hríb, D: A. Szabó, Di: 100.  Krh. Podhradie: T. Kerekeš - I. Oravec (46 Benedik), J. Erdofalvi ©, Š. Kun, L. Héger, A. Vaško, T. Revúcky, R. Kuzma (74 Vozár), T. Hajdúk, R. Madarász (56 Luko), K. Zubrický (63 Roth). Tréner: J. Balta. Vlani hostia prehrali v Medzeve slušivým pomerom 1:3. Tentoraz už prvý polčas posunul skóre 3:0 pre domácich. Ešte horšie to bolo v druhom polčase, v ktorom nastúpilo postupne 5 nových hráčov, ale konečný výsledok 7:0 pre domácich jednozačne hovorí, kto bol na ihrisku pánom. Väčším rozdielom prehrali iba hráči Strážskeho v Kalši - 1:9.  Na nápravu budú mať zápas doma už 2. augusta so Sobrancami so začiatkom o 17-ej hodine. 

OSTATNÉ VÝSLEDKY: Gelnica - Veľké Kapušany 0:2, Čičarovce - Topoľany 1:1, Kechnec - Malá Ida 0:3, Čaňa Petrov n/L 6:0, Kalša - Strážske 9:1, Sobrance - Rudňany 4:1, Geča - Sokoľany 1:1.

  

Ladislav Dávid, tréner MFK Rožňava: Musíme sa z toho poučiť a hrať koncentrovane celý zápas

MFK Rožňava má za sebou zápas 1. kola III. ligy, ktorý odohrala v Lipanoch. Fanúšikovia futbalu zaregistrovali pomerne vysokú prehru vášho kolektívu. V čom vidíte príčiny takejto prehry? 

Do zápasu sme nastúpili s cieľom pozorne brániť a nepustiť súpera do úvodného tlaku. Začiatok zápasu bol z našej strany dosť nervózny a až po úvodnom góle z priameho kopu z hranice šestnástky sme sa osmelili a boli pre domácich nebezpečnejší. V david l trener 25. minúte vytiahol po krásnej strele Szkokana brankár Lipian perfektný zákrok, po ktorom sme zahrávali rohový kop, ktorý domáci odvrátili a z protiútoku si vypýtali pokutový kop, ktorý bezpečne premenili. Do druhého polčasu sme nastúpili s cieľom streliť čo naskôr gól a zdramatizovať zápas, no v našej hre chýbala finálna prihrávka. Domáci po 25 minutách druhého polčasu opäť využili svoje štandardné situácie a našu snahu o dobrý výsledok úplne pochovali. Čestný úspech nášho tímu mal na dosah Havko, ale jeho strelu opäť zlikvidoval brankár Lipian. A keďže sme inkasovali ešte jeden gól, z prvého zápasu si vezieme krutú prehru 5:0, KTORÁ VEĽMI MRZÍ A JE NEPRÍJEMNÁ, ALE CELÁ SÚŤAŽ JE PRED NAMI. Musíme sa z tohto zápasu poučiť a hrať koncentrovane celý zápas. 

Je to nováčikovská daň, alebo v tom zohralo niečo iné? 

Domácich sme z hry do veľkých šancí nepúšťali. Napriek tomu, že sme vedeli, že najväčší pozor si musíme dávať na štandardné situácie, sme ich bránenie absolútne nezvládli a prvé 4 góly sme dostali práve z nich. Urobili sme veľké chyby, za ktoré nás skúsený súper potrestal. V domácom zápase musíme podať oveľa lepší a zodpovednejši výkon, aby sme boli prvýkrát pred našimi fanúšikmi úspešní a potešili ich dobrou hrou. 

V mužstve nastúpil do brány 34 ročný brankár Dusza. Čo sa udialo, že nenastúpil na tento post skúsený Gejza Pulen? 

Pulena, ktorý je na dovolenke, nahradil v bránke Dusa, ktorý si tak za naše muzstvo odbil premiéru v základnej zostave, pri ktorej sme mu však veľmi nepomohli.  

Ako sa ujali príležitosti hrať v mužstve MFK Rožňava dvaja nováčikovia R. Szkokan a P. Štyvar? 

Hráči nie sú v našom klube nováčikovia, keďže v MFK Rožňava pôsobili už predtým. Szkokan podal v prvom zápase aj v príprave velmi dobré a spoľahlivé výkony. Peter Štyvar je pre nás v klube veľkým prínosom, či už na ihrisku, alebo aj mimo neho. Svoje bohaté skúsenosti nám odovzdáva hneď od príchodu. Som veľmi rád, že si obidvaja našli opäť cestu do nášho klubu a nepochybujem o tom, že budú pre nás veľmi dôležitými hráčmi.

Za rozhovor ďakuje Ondrej Doboš

 bystre stitnik 1 DSC 0009

Čítať 1857 krát Naposledy zmenené streda, 02 august 2017 10:24

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!