utorok, 08 august 2017 13:17

Rožňavskí futbalisti postupne spoznávajú súperov i hru v tretej lige

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Pokyny trénera MFK Rožňava Ladislava Dávida hráčovi Jaroslavovi Figúrovi v zápase s Bardejovskou Novou Vsou (2:0) Pokyny trénera MFK Rožňava Ladislava Dávida hráčovi Jaroslavovi Figúrovi v zápase s Bardejovskou Novou Vsou (2:0) Foto zdroj: facebook

Futbalisti MFK Rožňava od začiatku novej seóny začínajú nadobúdať prvé skúsenosti s futbalom vyššej súťaže. Okúsili ako chutí prehra vonku, víťazstvo na domácej pôde i vonku. Opýtali sme sa trénera tohto klubu, Ladislava Dávida, ktorý popri hráčoch spoznáva pravdu o tretej lige spoločne s nimi. 

Pán Dávid, Vaše mužstvo v treťom kole hralo zápas v Košiciach s Vyšným Opátskym, ktoré vlani skončilo v tabuľke III. ligy na druhom mieste. Mali ste teda aj v tomto kole zdatného súpera. V čom sa okrem výsledku líšil súboj hráčov Rožňavy na ihrisku tohto súpera oproti zápasu v Lipanoch?  

  • V prvom zápase v Lipanoch sme urobili veľmi veľa chýb za čo nás domáci hráči nekompromisne trestali. Hrali sme nekoncentrovane a vôbec sme nezvládali štandardné situácie. Naopak v druhom vonkajšom zápase hralo celé mužstvo veľmi pozorne a hráčov Košíc do veľkych šancí nepustili. Urobili sme minimum chýb a práve po jednej z nich mali domáci najváčšiu šancu ale nas brankár Pulen ju zneškodnil.V druhom polčase sme naďalej dobre bránili a hrozili hlavne z protiútokou. Jeden z nich sa nám podarilo premeniť, keď autorom nášho gólu bol Štyvar. V závere sa nám podarilo streliť ešte jeden gól zásluhou Sappanoša a keďže sme žiadny gól neinkasovali, viezli sme si z Košíc po výbornom kolektívnom výkone veľmi cenné viťazstvo.

Mužstvo Rožňavy čaká ešte množstvo ďalších súboj, veď súťaž sa iba rozbieha. Zdá sa mi, že mužstvo sa stále dobudováva. V tomto zápase nastúpil ďalší mladý hráč Alex Pál Sveduk, odchovanec Békescsaby z Maďarska. Máte ešte ďalšie nápady, čo by pre MFK do ďalších súbojov bolo prospešné?  

  • Mužstvo je už skoro kompletné. Vybavuje sa už len príchod jedného hráča. Dúfam, že sa všetci zranení hráči čo najskôr uzdravia a budeme môcť v náročnej sezóne pokračovať s kompletným kádrom.

Otázky položil Ondrej Doboš

 

Čítať 4187 krát Naposledy zmenené utorok, 08 august 2017 13:34

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!