štvrtok, 07 september 2017 22:48

Krokava zažila taktické cvičenie pre príslušníkov OR HaZZ a dobrovoľných hasičov revúckeho okresu Doporučený

Napísal(a) Gabriela Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Okresné riaditeľstvá Hasičského a záchranného zboru (OR HaZZ) v Revúcej a Rimavskej Sobote zorganizovali dňa 07. 09. 2017 taktické cvičenie pre príslušníkov OR HaZZ a dobrovoľných hasičov v obci Krokava, časti Tŕstie. Námetom tohto cvičenia bol simulovaný požiar lesného porastu v ťažko dostupnom teréne. Cvičenia sa zúčastnilo 75 hasičov, z toho 33 dobrovoľných hasičov. Z okresu Revúca sa tohoto cvičenia zúčastnili dobrovoľní hasiči z Jelšavy, Kamenian a Ratkovej.

Na ohlasovňu požiarov DHZM Jelšava bol ohlásený o 9.37 hod požiar lesného porastu v obci Krokava. Jednotka vykonala výjazd na CAS 15 IVECO DAILY v počte 1 + 5. Členovia DHZM Jelšava boli rozdelení do dvoch skupín. Traja členovia zasahovali v druhom zásahovom úseku - za použitia „kropníc“ vykonali hasebné práce. Ďalší traja členovia sa s CAS 15 vrátili na 2. stanovište na zabezpečenie dopĺňania vody do hasičskej techniky, ktorá vykonala kyvadlovú dopravu. Bola doplnená jedna CAS 32 T 815 - 7 za použitia hydrantovej siete – z podzemného hydrantu za pomoci hydrantového nadstavca a hadice B.

Po uhasení požiaru sa všetky zúčastnené jednotky sústredili do priestoru, kde bol zriadený riadiaci štáb. Na nástupe bolo stručné vyhodnotenie taktického cvičenia, z ktorého bude vypracovaná správa. Správa bude odkonzultovaná s jednotlivými veliteľmi zvlášť na OR HaZZ v Revúcej a aj v Rimavskej Sobote. Cvičenie sa uskutočnilo v náročnom teréne, ale každý odchádzal plný zážitkov a aj nových skúseností.
Gabriela Jakubecová

 

 

Čítať 3350 krát Naposledy zmenené piatok, 08 september 2017 10:05

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!