utorok, 19 september 2017 10:27

Vodiči DHZ z okresov Revúca a Rožňava absolvovali psychologické vyšetrenie spojené s testami

Napísal(a) G. Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Podľa zákona 8/2009 o cestnej premávke musia vodiči vozidiel s právom prednostnej jazdy, teda aj vodiči hasičskej techniky (aj vodiči Dobrovoľných hasičských zborov) s výstražným znamením, absolvovať psychologické vyšetrenie. Pravidelné psychologické vyšetrenia je potrebné absolvovať každých 5 rokov. Nad 65 rokov každé 2 roky. Psychologickým vyšetrením sa posudzuje psychologická spôsobilosť. Psychicky spôsobilý je ten, kto spĺňa minimálnu úroveň psychickej spôsobilosti na vedenie motorových vozidiel. 

Na základe požiadaviek z Dobrovoľných hasičských zborov (DHZ) z okresov Rožňava a Revúca, tajomník Územnej organizácie Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR (ÚzO DPO SR) v Rožňave Mgr. Michal Terrai v spolupráci s Psychologickým centrom PhDr. Miroslavy Herákovej z Košíc, zorganizoval dňa 14. 09. 2017 v zasadačke OR HaZZ v Rožňave psychologické vyšetrenie spojené s testami. Tohoto vyšetrenia sa zúčastnilo spolu 13 vodičov – z Dobšinej (RV) 4, z Jablonova nad Turňou (RV) 1, z Jelšavy (RA) 3, z Ochtinej (RV) 1, zo Silice (RV) 3 a z Vlachova (RV) 1.
Všetci vodiči pristupovali k vyšetreniu zodpovedne. Po vyhodnotení vyšetrení pani doktorka Herákova posúdila, že všetci prítomní vodiči sú spôsobilí viesť vozidlá s právom prednostnej jazdy.

Gabriela Jakubecová
Foto: Mgr. M. Terrai a G. Jakubecová

 

 

Čítať 1744 krát Naposledy zmenené utorok, 19 september 2017 10:40

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!