sobota, 11 november 2017 21:06

Ohliadnutie sa za jesennou časťou sezóny v MFK Revúca

Napísal(a) Ing. Štefan Tomášik, Mgr. Ing. Lukáš Smerek PhD
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Pre MFK Revúca, ako aj pre ostatné futbalové kluby v regionálnych súťažiach sa skončila prvá polovica sezóny. Náš zástupca v 4. lige juh prezimuje na 10. mieste z celkového počtu 14 účastníkov. Bodové rozdiely však nie sú veľké, odvetná časť preto sľubuje napínavé súboje o každý bod. Miernou výhodou pre MFK Revúca môže byť fakt, že v jarnej časti odohrá 7 zápasov na domácej pôde oproti 6 zápasom na ihriskách súperov. Tento fakt ešte zvýrazňujú jesenné dosiahnuté výsledky, ktoré boli ako na hojdačke.

V domácich zápasoch patrili Revúčania k najlepším v súťaži, vonku však svojimi výkonmi nenadchli. Z celkového počtu 18 bodov získali až 15 pred vlastnými divákmi s celkovým skóre 18:9. V celej súťaži na tom boli lepšie len 3 mužstvá – Poltár, Šalková a Pliešovce (Čierny Balog získal rovnaký počet bodov), všetky 3 však odohrali doma o jeden zápas viac. Naopak, vonku dokázala Revúca bodovať len na pôde posledného Veľkého Krtíša po tesnom víťazstve 2:1. Horšie sú na tom len Vinica, Pliešovce a práve Veľký Krtíš.

Výsledky ako na hojdačke

futbal tabulka revucejÚvodný zápas sezóny Revúčanom vôbec nevyšiel, keď v okresnom derby podľahli Tornali na jej ihrisku vysoko 0:4. Navyše v tomto zápase prišli o letnú posilu Ondreja Furmana, ktorý dostal v druhom polčase červenú kartu. Na druhý zápas museli revúcki futbalisti čakať dva týždne a opäť to bol derby zápas, tentokrát v Tisovci. Na veľmi ťažkom teréne opäť inkasovali 4-krát a po výsledku 1:4 okupovali poslednú priečku tabuľky, avšak s jedným domácim zápasom k dobru. Prvé body sa im podarilo získať až v 4. kole doma proti Pliešovciam. Do tohto zápasu nastúpili ako vymenení a navyše strelecky explodovali. Súperovi nasúkali 5 gólov. Už o 2 dni privítali na domácom ihrisku v dohrávke silný Medzibrod. Skvelú formu si preniesli aj do tohto zápasu a súpera vyprevadili po výsledku 4:0. Víťazstvo je o to cennejšie, že Medzibrod zakončil jeseň na 2. mieste iba s dvomi prehrami. Náročný týždeň zakončili Revúčania u vtedajšieho lídra v Šalkovej, ktorá im nedala šancu a v 3. zápase za 7 dní inkasovali debakel 0:5. Inú pesničku hrali v ďalšom domácom zápase proti Slovenským Ďarmotám, ktoré zdolali rozdielom triedy 3:0. V tomto zápase nadlho prišli o zraneného brankára a kapitána Lukáša Smereka, ktorého však viac ako dôstojne zastúpili Štefan Opiela a Martin Stankovič. Asi najlepší výkon vonku podali hráči Revúcej v Čiernom Balogu. Žiaľ, po kurióznom góle, keď sa lopta od rozhodcu odrazila do čistej šance pre domácich prehrali najtesnejším rozdielom 0:1. Nepochopiteľný skrat prišiel v nasledujúcom domácom zápase proti JUPIE futbalovej škole M. Hamšíka, keď hosťom vyšlo prakticky všetko, do čoho kopli, a z Revúcej si odviezli všetky 3 body po víťazstve 5:0. Našťastie, MFK Revúca dokázal priviezť 3 body hneď v nasledujúcom kole z ihriska Veľkého Krtíša. Záverečné zápasy jesennej časti poznačili ďalšie zranenia aj kartové tresty. Absencie Šestinu, Slováka, Šmídta, či Bystrána boli citeľné. Hladká prehra 0:4 v Rakytovciach sa preto dala očakávať. V dôležitom domácom zápase ale následne zdolali Hriňovú tesne 2:1. Na posledný zápas von cestovalo mužstvo s 3 dorastencami a u lídra z Poltára utŕžilo najhoršiu prehru jesene 0:6. V domácom zápase proti Vinici mali preto hráči nôž na krku. Nervozita bol na ihrisku citeľná, ale po dramatickej prestrelke 4:3 nakoniec ostali všetky 3 body doma. MFK Revúca po jesennej časti získala 18 bodov za 6 víťazstiev a 7 prehier s celkovým skóre 21:34. Najlepším strelcom mužstva bol Filip Faško so 7 gólmi. Teraz čaká hráčov MFK Revúca niekoľkotýždňový oddych, aby sa na prelome rokov pustili do zimnej prípravy. Prvý jarný zápas je na programe 25. 3. 2018 doma proti Tornali.

Letná príprava

Revúca – Tisovec 2:1, góly: Faško 2
Turnaj v Hnúšti: Hnúšťa – Revúca 2:1, gól: Šestina
Jesenské – Revúca 9:1, gól: Smerek
Revúca – Lubeník 0:0
Revúca – Hnúšťa 6:0, góly: Bystrán 2, Lunter, Máté, Kožička, Faško

Majstrovské zápasy:

Tornaľa – Revúca 4:0
MFK Revúca: Smerek (K), Majerčík, Urc, Krajňák, Maté, Antal (77. Miartin), Kožička, Šestina, Furman, Ganaj (65. Bystrán), Faško (81. Lunter)

MFK Revúca - TJ Sokol Medzibrod 4:0 (1:0)
Góly: 38. Kožička, 48. L. Haviar (vlastný), 79. Slovák, 82. Slovák, ŽK: Slovák - L. Haviar, Majerník.
MFK Revúca: Smerek (K), Majerčík, T. Urc, Krajňák, Antal, Ganaj (78.Gömöri), Kožička, Šestina, Slovák (89. Bukóci), Bystrán, Faško (86. Lunter)

Tisovec – Revúca 4:1 Góly: 45. Sivčevič, 62. Masár, 65. Dacho, 75. Szczepaniak - 78. Lunter, ŽK: Rubint, T. Antal - Majerčík, Bystrán.

MFK Revúca: Smerek (K), Majerčík, T. Urc (69. Miartin), P. Antal, Krajňák, Máté, Kožička, Bystrán, Šestina, Ganaj (73. Lunter), Faško

MFK Revúca - TJ Tatran VLM Pliešovce 5:0 (0:0)
Góly: 50. Bystrán, 51. Ganaj, 57. Faško, 70. Bystrán, 77. Lunter, ŽK: Šestina – Beňo.
MFK Revúca: Smerek (K), Majerčík, T. Urc, Krajňák, Antal (66. Slovák), Máté, Kožička, Šestina, Ganaj (87. Bukóci), Faško (77. Lunter), Bystrán

Šalková – Revúca 5:0
MFK Revúca: Smerek (K), Majerčík, Krajňák, Antal, Máté, Kožička, Šestina, Ganaj, Faško (36. Lunter), Bystrán, Furman.

  
      Revúca – Slovenské Ďarmoty 3:0 (3:0)

Góly: 1. a 29. Faško, 34. Kožička.
MFK Revúca: Smerek (K) (6. Opiela) - Majerčík, T. Urc, Krajňák, Antal, Kožička, Furman (76. Lunter), Šestina, Slovák (61. Ganaj), Bystrán, Faško.

ŠK Partizán Čierny Balog - MFK Revúca 1:0 (1:0)
Gól: 23. Mózer, ŽK: Kršák - Šestina, Slovák, Gömöri, Lunter.

MFK Revúca: Opiela - Majerčík, Urc (K), Krajňák, Antal, Gömöri, Furman, Šestina, Slovák (76. Lunter), Bystrán, Faško.

MFK Revúca - JUPIE futbalová škola Mareka Hamšíka 0:5 (0:3)
Góly: 11. a 38. Šimunek, 45. Konder (11 m), 52. a 56. Plško.

MFK Revúca: Opiela - Majerčík, T. Urc (K), Krajňák, Antal, Gömöri, Máté, Šestina, Slovák, Bystrán (63. Šmídt), Faško (69. Lunter).

FK FC Baník Veľký Krtíš - MFK Revúca 1:2 (0:1)
Góly: 85. Takáč - 11. Faško, 59. Šestina, ŽK: Tatár - Slovák, Gömöri, Bystrán, Šestina.

MFK Revúca: Opiela, Majerčík, Urc (K), Krajňák, Antal, Gömöri, Šmídt, Šestina, Slovák, Bystrán, Faško.

FK Rakytovce – MFK Revúca 4:0 (2:0)
Góly: 17. Pavlík, 35. Kapusta, 72. Kapusta (11
  

m), 88. Kohút, ŽK: Kohút - Majerčík, Slovák, Opiela, Kožička, Bystrán.

MFK Revúca: Opiela, Majerčík, T. Urc (K), Krajňák, Slovák, Šmídt, Ganaj (81. Lunter), Šestina (54. Kožička), Antal, Bystrán, Faško.

MFK Revúca – MFK Spartak Hriňová 2:1 (2:1)
Góly: 9. Faško, 24. Kožička - 1. Marcinek, ŽK: Bystrán, Faško, Slovák, Furman, Lunter - Miklian, Pohorelec.

MFK REVÚCA: Stankovič - Majerčík, T. Urc (K), Krajňák (4. Slovák), Antal, Šmídt (67. Gömöri), Kožička, Ganaj, Furman, Bystrán, Faško (87. Lunter).

TJ Sklotatran Poltár – MFK Revúca 6:0 (4:0)
Góly: 4. Filip, 9. Hrnčiar, 21. Kelement, 38. Hrnčiar, 81. Filip, 85. Király (11 m), ŽK: Hrnčiar, Kulich – Furman, Majerčík, Bukóci.
MFK Revúca: Stankovič - Majerčík, T. Urc (K), Antal, Sokol, Gömöri, Furman, Kožička (71. Bukóci), V. Levický, Faško, Lunter, tréner: Igor Schmiedl

MFK Revúca – ŠK Vinica 4:3 (3:1)
Góly: 16. Gömöri (11 m), 32. Faško, 40. Faško, 59. Šestina - 2. Nemčok, 55. Ondrik, 85. Libič. ŽK: Bystrán, Slovák, Krajňák, Kožička, Faško - Zachar, Ondrik, Nemčok, Kiss.
MFK Revúca: Stankovič - Majerčík, T. Urc (K), Krajňák, Antal, Gömöri, Kožička, Šestina (83. Fečkanin), Slovák, Bystrán, Faško (89. Lunter).

 

Káder Revúcej: Lukáš Smerek, Štefan Opiela, Martin Stankovič – Matej Majerčík, Filip Faško, Peter Antal, Tomáš Urc, Ján Krajňák, Dominik Bystran, Dávid Šestina, Richard Lunter, Lukáš Kožička, Juraj Ganaj, Ondrej Furman, Karol Maté, Zoltán Gömöri, Michal Bukóci, Vladimír Levický, Peter Miartin, Tomáš Milo Sokol, Marek Šmídt, Adam Slovák, Andrej Fečkanin

Ing. Štefan Tomášik, Mgr. Ing. Lukáš Smerek PhD.

 

Čítať 2298 krát Naposledy zmenené nedeľa, 12 november 2017 15:01

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!