streda, 28 február 2018 13:27

Z Majstrovstiev Slovenska v atletike mladších žiačok Revúčanky priniesli bronz Doporučený

Napísal(a) Mgr. Jana Vavreková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Takmer 300 atletických nádejí z 55 klubov bojovalo v sobotu 24.2.2018 v bratislavskej hale Elán o tituly halových majstrov Slovenska v kategórii mladšieho žiactva do 13 rokov. Aj náš atletický klub ISKRA pri ZŠ J. A. Komenského dostal priestor na prezentáciu. Z nominovaných pretekárov vybral športovo-technický delegát na základe dosiahnutej výkonnosti dve naše pretekárky – Ninu Natáliu Vavrekovú vo vrhu guľou a Luciu Ďuriškovú v skoku do diaľky a v behu na 60m (obe ročník narodenia 2005), aby predviedli svoju výkonnosť na vrcholnom halovom podujatí.

S radosťou môžeme konštatovať, že Nina Natália Vavreková vybojovala vo svojej disciplíne bronzovú medailu výkonom 8,99 m a hoci to po práve prekonanej viróze nebolo zďaleka jej maximum, predsa to stačilo na zaradenie revúckej atletiky na medailovú mapu.

Lucka Ďurišková štartovala v najobľúbenejšej aj najpočetnejšej disciplíne – behu na 60 m a po nešťastnom zakopnutí krátko po štarte sa žiaľ nedostala do finále.
V skoku do diaľky skončila Lucka na 11. mieste, čo je v podstate daň za chýbajúce podmienky, keďže v zime nemáme túto disciplínu kde trénovať.

Obidvom dievčatám a tiež ich trénerom ďakujeme za reprezentáciu atletického klubu AK ISKRA pri ZŠ J. A. Komenského v Revúcej a prajeme im aj ďalším pretekárom veľa úspechov v nadchádzajúcej letnej atletickej sezóne.

Mgr. Jana Vavreková

 

Čítať 2465 krát Naposledy zmenené streda, 28 február 2018 13:56

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!