piatok, 30 marec 2018 16:54

Budú veľkonočne sviatky veselé aj pre našich futbalistov?

Napísal(a) MG od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Futbalisti Baníka Rožňavské Bystré v príprave na jarnú časť 6. ligy ObFZ Rožňava Futbalisti Baníka Rožňavské Bystré v príprave na jarnú časť 6. ligy ObFZ Rožňava Foto: archív Baník Rožňavské Bystré

Nemusím snáď všetkým pripomínať, že sa nachádzame vo veľkonočnom týždni. Platí to tak pre svet kultúrny, ako aj športový. Uvítajú ho najmä futbalisti súťaží od III. líg nižšie aj v našom regióne. Po "vývrtkách" počasia sa snáď všetko dá už do normálneho stavu aj tam hore, čo bude znamenať, že po preložených kolách v sobotu a nedeľu vyjdú na trávniky futbalisti takmer všetkých súťaží. Podľa úradnej správy VsFZ v Košiciach sa zápasy odložených kôl jarných častí súťaží odohrajú postupne v dňoch 1. mája a 8. mája t. r. Pribudnú k nim aj zápasy dorasteneckej III. ligy K-G, ktoré ŠTK schválila na základe žiadostí klubov takto: 14. kolo Gemerská Hôrka - Budimír sa odohrá ako dohrávka 1.5.2018, 16. kolo Gemerská Hôrka - Junior Šaca dňa 8. mája v Šaci.

Podobne je to i so zápasom III. Ligy dorastencov skupiny K-G Drnava - Poproč, ktorý sa prekladá na 1. mája v Drnave o 14.00 hod.  Zmeny sa týkajú aj zápasov II. Ligy  žiakov, keď zápasy SMŽ  17. kola Rožňava - Vyšné Opátske sa odohrá vo Vyšnom Opátskom dňa 13.4.2018 o 15.00 a 16.45.

Náš zástupca v TIPOS III. lige MFK Rožňava po preložených stretnutiach 17 a 18. v nedeľu 1. apríla doslova vhupne do záverečnej časti súťaže zápasom 19. kola. Navyše odcestuje do Sabinova, kde ho čaká mužstvo, ktoré zimovalo až na predposlednej priečke tabuľky. Rožňavčanom síce patrí zatiaľ siedma priečka, ale rozhodujúca bude pripravenosť na zápas po nepriaznivých poveternostných podmienkach pred týmto kolom. Na jeseň bol výsledok zápasu Rožňava - Sabinov 2:1.  

Jediným zástupcom Gemera v IV. Lige Východ sú futbalisti FK Krásnohorské Podhradie. V sobotu 31.3.2018 ich čaká silý súper AŠK MARIA HUTA GELNICA. V tabuľke zimovali na druhom mieste so ziskom 37 bodov, kým Krásnohorčania obsadili síce slušné, ale až 12 miesto. Zisk bodov 17. Cieľom hostí je udržať si ligu aj na konci ročníka.  

Najhoršie na tom z našich ligistov sú po jeseni futbalisti V. ligy K-G FK Gemerská Hôrka. Počas tejto časti súťaže nezískali ani len bod, ako jedení zo súťažiacich mužstiev, a tak im nezostalo nič iné, len zimovať až na poslednom mieste tabuľky. Na jar teda budú mať čo robiť, aby získali aspoň niekoľko bodov. Zostup ich však zrejme neminie. Škoda. 

Z úradnej správy ObFZ Rožňava č. 22/2017-2018, ktorú uverejňujeme na inom mieste, tiež vyplýva, že veľkonočné sviatky budú bez futbalu na niektorých ihriskách 6. ligy, a to v dôsledku nepriaznivých podmienok na ihriskách. Najviac zvedavých divákov bude zrejme na zápase FK Baník Štítnik - Baník Rožňavské Bystré, ktorý sa odohrá už v sobotu 31. marca o 15.30 hod. na ihrisku v Kunovej Teplici, kde Štítničania majú svoj domovský stánok. Na jeseň sa zápas týchto dvoch mužstiev skončil v Bystrom 3:6, keď ešte niekoľko málo minút pred koncom stretnutia bol výsledok 3:3. Hostia sa počas zimnej prestávky podstatne posilnili, a preto sa očakáva zaujímavý zápas.  

Druhým zápasom, ktorý sa v tomto kole odohrá podľa vyžrebovania je zápas Honce – Jablonov n/T. Pred jeho stretnutím však kolujú rôzne informácie ohľadne situácie v mužstve hostí, a tak sme aj my zvedaví, ako to nakoniec skončí.

MG od

 

Čítať 2216 krát Naposledy zmenené štvrtok, 05 apríl 2018 10:30

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!