pondelok, 06 apríl 2020 13:28

Spolupatričnosť je to, čo teraz azda najviac človek potrebuje a medzi občanmi Revúcej si určite našla svoje miesto Doporučený

Napísal(a) Revucke listy
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Príkladov vzájomnej spolupráce a pomoci v čase pandémie, ktorá v súčasnosti šarapatí nielen v našom Gemeri, ale v celom svete, máme pomerne dosť. Medzi ne patrí i šitie rúšok pre spoluobčanov na dedinách, či v mestách. Tentoraz sme našli príklad takejto pomoci v okresnom mesta Revúca, o ktorom informujú Revúcke listy online. Vďaka nej mesto Revúca rozdalo ďalších 1000 rúšok. Rúška, ktoré boli prioritne rozdistribuované seniorom v zariadení opatrovateľskej služby Cilka, opatrovateľkám v teréne, príslušníkom Mestskej polície, hasičom, záchranárom, seniorom občianskych združení, sa začali šiť začiatkom marca vďaka zamestnancom a dobrovoľníkom Mestského kultúrneho strediska v Revúcej.

Postupne sa pridávali dobrovoľníci, ktorí neustále pomáhajú zvládnuť tieto dni stovkám občanom a ktorých solidarita nepozná hranice.

Posledné ušité rúška boli odovzdané do schránok seniorom nad 65 rokov žijúcich na ul. Tomášikova a T. Vansovej a v rozdávaní sa plánuje pokračovať podľa jednotlivých ulíc. Pretože v meste žije viac ako 2 500 seniorov nad 65 rokov, dobrovoľníci, ktorí sa všetci vytrvalo snažia, Vás prosia o trpezlivosť.

Preto dajme spoločne putovať jedno veľké ĎAKUJEM do Mestského kultúrneho strediska – Karin Kilíkovej, Soni Oravcovej, Slavomíre Nikmonovej, Monike Šmídtovej, Milke Palečekovej, Kataríne Ružániovej, ako aj jej mamke Katke a kamarátke Gabike Mužíkovej.

majgemer revuckel logoDo Kruhu tvorivých žien pri MsKS – Dane Moldovej (ktorá ich vyrobila už cca 350 ks), Janke Ormisovej, Monike Morvayovej, Aničke Szaboovej, Štefánii Sirkovej, Eve Vavrekovej.

ra korona Prezentácia 2aŠkolám – učiteľkám Beáte Zacharovej, Viere Suchej a ich kolegom zo ZŠ Komenského a učiteľkám/om zo ZŠ Hviezdoslavova. Ako aj Beáte Herichovej, Terke Škumátovej, Dadke Babiakovej, Erike Szöllösovej, Mariane Balogovej, Patrícii Halajovej, Marcele Joniakovej a všetkým, ktorí poskytli materiál na šitie, ako aj anonymným darcom rúšok.

Mesto zároveň v spolupráci s reštauráciami a Nemocnicou Revúca rozbehlo aj novú službu – Donáška nákupov, obedov a liekov, určenú pre občanov osamelo žijúcich, ktorí sú odkázaní na pomoc iných, občanov v domácej karanténe a pre všetkých ostatných, ktorí potrebujú pomoc.

A aj tu patrí jedno veľké ďakujem za pomoc, a to Občianskemu združeniu Naša Revúca a členom Červeného kríža, ktorí počas posledného marcového víkendu pomohli rozniesť letáky s informáciami o tejto službe.

RL

 

Čítať 1458 krát Naposledy zmenené streda, 08 apríl 2020 12:05

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!