streda, 03 júl 2019 11:43

Čo sa dozvedel o dlhovekosti jubilantky Anny Jankóovej predseda KSK pán Rastislav Trnka Doporučený

Napísal(a) R. Trnka
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Meno pána Rastislava Trnku si spájame od ostatných volieb do samosprávnych krajov s jeho funkciou predsedu Košického samosprávneho kraja. Stretol som sa s ním aj na oceňovaní dobrovoľníkov kraja v Košiciach, kde bol prítomný ako funkcionár, ktorý bol garantom ocenenia Srdce na dlani. Príjemne ma prekvapilo jeho gesto, keď som sa prostredníctvom známej sociálnej siete od neho dozvedel, že prišiel aj do zariadenia pre seniorov Subsidium v Rožňave, kde nielen pozdravil pani Annu Jankóovú, najstaršiu občianku mesta, ale aj sám sa pričinil o milú informáciu o oslavujúcej jubilantke. Podľa ohlasov na spomínanej sieti zaujala množstvo návštevníkov aj svojou pohotovosťou i bohatstvom myšlienok. Stojí za to prečítať si niekoľko viet aj takto, sprostredkovane, na webovej stránke Maj Gemer. Tak spolu čítajme:

"Anna Jankóová je už niekoľko rokov najstaršou občiankou Rožňavy, no dnešný deň (28. 6. 2019) bol ešte o čosi výnimočnejší. Oslávila 100. narodeniny! Vybral som sa za ňou, aby som jej osobne pogratuloval (a tajne sa opýtal aj na recept na dlhovekosť). Jej dcéra Gabriela tvrdí, že žiaden zvláštny recept neexistuje. Skrátka, mama bola celý život dobre naladená a aktívna. Tvrdo pracovala, veľa chodila peši. Vnúčatá od nej síce bývali dva kilometre, no ešte i vo veku 95 rokov sa k nim prešla trikrát denne.

Osobne si myslím, že tou tajnou ingredienciou jej dlhovekosti by mohla byť aj pokora. Keď rodina naposledy zisťovala, akou maškrtou by ju mohli pri návšteve potešiť, pani Anna si vypýtala chlieb s maslom. O jej skromnosti taktiež svedčí spomienka, ako chodievala peši do kostola z Drnavy do štyri kilometre vzdialeného Lipovníka. Aby si ušetrila topánky, išla naboso a obula sa až tesne pred kostolom.

rv jankoova 100 2   rv jankoova 100 3   rv jankoova 100 4

 

Spolu s pani Annou sme v zariadení pre seniorov Subsidium v Rožňave zablahoželali aj ďalším jubilujúcim klientom. Všetkým prajem hlavne pevné zdravie."

Pani Anne Jankóovej k jej krásnemu životnému jubileu blahoželá aj stránka Maj Gemer a do ďalších rokov praje veľa veľa zdravia a životného optimizmu.

(Zdroj: facebook)

Čítať 1893 krát Naposledy zmenené streda, 03 júl 2019 20:54

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!