×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/jds/tatry
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/jds/tatry
pondelok, 01 december 2014 12:44

Blahoželanie Márii Sabovej z Rakovnice k jej životnému jubileu

Napísal(a) Gitka Leštáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

sabova marika1a

Krásne výročie svojho života dnes oslavuješ, 

veľa pozdravenia dnes dostávať budeš. 

70-tka, to je prekrásny vek, nech si v ňom prežila čokoľvek. 

Nevadí, priateľka naša milá, že hlavu máš striebrom pokrytú, 

svoju lásku, ktorú rozdávaš, máš v srdci ukrytú. 

V šťastí ešte ďalšie roky uži, nech Ti zdravie stále slúži. 

Aby si prežila v živote ešte dlhý rokov rad a šťastie ešte mnohokrát. 

Nech Ti nikdy smutno nie je, nech Ťa láska Tvojich blízkych hreje, 

aby Ťa mal každý rád, tak ako Ty ich vieš milovať. 


Aby Tvojou prítomnosťou ešte dlho žiaril Váš dom, 

aby sme sa všetci takto šťastní mohli stretnúť v ňom. 

Želáme Ti zdravia mnoho, veľa šťastia okrem toho, 

radosti a lásky ešte, na života ďalšej ceste. 

Milá Marika,

 

prihováram sa k Tebe v tento krásny deň. Dovoľ, aby som sa Ti poďakovala a zablahoželala za celý náš kolektív. Prihováram sa Ti s úctou a vďakou za Tvoj prístup k nám, za Tvoje dobré srdce, úsmev a nevyčerpateľnú chuť pozdvihnúť svoju rodnú obec. Pozdvihnúť a hlavne oživiť všetko, čo zažili naši predkovia, rodičia.

 Myslím, že Ty Marika, sa už môžeš spokojne obzrieť na uplynulé roky. Za Tebou je obrovský kus dobrej práce. Ale Ty hneď povieš: „Bez Vás by som to robiť nemohla...“ Ale keby nie Ty, tak veľa príbehov zo života, piesní, veršíkov, by už bolo zabudnutých. Ty si ako dobrá encyklopédia našej dedinky, pospomínala si príbehy veselé aj smutné, vieš sa vžiť do našich ľudí a rada pripomenieš, ako bolo ľuďom dobre, kedy sa aj zasmiali, kedy smútili, čo všetko priniesol sám život. A ten býva pekný, ale aj krutý. Vezme človeku bohužiaľ niekedy aj to, čo je mu najmilšie, a plynie si ďalej.

 

Ty Marika, máš v sebe niečo, čo ľudí spája, rada sa stretávaš v kruhu rodiny, priateľov, ale aj v ZPOZ-e. ZPOZ je pre Teba srdcová záležitosť, ako aj predtým Veršinok, ktorý žil a účinkoval najmä vďaka Tebe. Želáme Ti, aby si naďalej šírila svoje vedomosti, aby si neskrotila chuť robiť a tvoriť pre svojich rodákov. Aby Ti slúžilo zdravie do ďalšej 10-ročnice a potom veru ešte ďalej.

 

Ako dobre, že si bola učiteľkou a Tvoja práca bola aj Tvojim koníčkom. Žila si a učila ďaleko od Rakovnice, ale keď si sa vrátila domov, našla si tu správne ženy aj chlapov, s ktorými sa Ti podarilo urobiť kus krásnej roboty. Spev, básne, aj ten Veršinok. Viem, že je Ti ľúto, že to skončilo, ale dúfajme, že keď bude zdravie slúžiť, ešte si zaspomíname. Aj s manželom ste urobili pre našu obec veľa, na to sa nesmie zabudnúť, patrí Vám veľká vďaka.

Ešte raz by som sa Ti chcela v mene nás všetkých, žien zo ZPOZ-u, poďakovať za tie naše stretnutia (piatky) a blahopriať Ti k Tvojmu peknému sviatku. Marika, prajeme Ti zdravia mnoho, veľa šťastia okrem toho, radosti a lásky ešte,na života ďalšej ceste. ŽIVIÓ!

(Rakovnica 13. novembra 2014)

 

Za členov ZPOZ-u v Rakovnici Gitka Leštáková

 

{jcomments on}

 

Čítať 2702 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:10

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!