štvrtok, 17 september 2015 17:24

Čo za vŕšok zájdeš, iný zvyk a obyčaj nájdeš

Napísal(a) JUDr. Klobušník
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rv seniori sutaz 1aNiektorí ľudia vinia čas, že ubieha príliš rýchlo. Ale namiesto toho by mali viniť sami seba, že ho nevedia využívať. Veď čas je hodnota, z ktorej sa každému odpočítava rovnako. Ale čo za všetko za rovnaký čas dokážu rôzni ľudia, je len na nich. Niektorí z nás seniorov môžu po šesťdesiatke strácať dych a nemajú chuť na nič nové. Iní naopak naberajú silu a chuť do nových vecí , do nových aktivít, do vecí na ktoré nemali nikdy čas, keď sa bolo treba starať o rodinu, deti, živobytie.
Tieto slová odzneli dnes 11.9.2015 o 10,00 hod., v úvodných slovách pri otvorení 4. ročníka prehliadky aktivít seniorov ZO JDS v Rožňavskom okrese, ktoré povedala na Starej Radnici v Rožňave konferencierka Rozália Tóthová. A veru bolo na čo pozerať. Dnešné kolektívy vystupujúcich seniorov v počte 11 potvrdili, že patria do skupiny seniorov, ktorí svojím aktívnym životom chcú vyzerať mlado a chcú sa cítiť mlado. Robia pre to všetko. Medzi vystupujúcimi boli zástupcovia organizácií: ZO JDS Jablonov nad Turňou, Pača, Betliar, Brzotín, Gočovo, Dobšiná, Rudná, Rožňava, Vyšná Slaná, Čierna Lehota, Rožňavské Bystré. 
Vo svojom príhovore prvý podpredseda OR JDS v Rožňave JUDr. Ján Klobušník zvýraznil, že

v roku 2015 sa prehliadky zúčastnilo o 35 účinkujúcich viac a o 4 kolektívy viac ako to bolo v roku 2013. Celkove účinkovalo 117 členov JDS, čo je oproti predchádzajúcim rokom vzostup. 

Ako hostia boli uvítaní: riaditeľka RÚVZ MUDr. Chromčíková, riaditeľka Gemerského osvetového strediska Mgr. Helena Novotná, zástupkyňa Mesta Rožňava Ing. Katka Valková, vedúca odboru soc. vecí, riaditeľ Baníckeho múzea Mgr. Pavol Lackanič, zástupca prednostu ObÚ Ing. Ján Štefan, za KV JDS Košice Mgr. Ladislav Fabián. 

V závere podujatia dostali všetci účastníci Ďakovný list pri príležitosti 25. výročia vzniku JDS a za účasť na prehliadke aktivít seniorov za rok 2015.
V podaní vedúceho prehliadky aktivít seniorov JUDr. Ján Klobušníka, odznela celkom na záver báseň od nášho gemerského rodáka Ondreja Nagaja ako motto takéhoto podujatia, ktoré sme prijali v roku 2011.
Text: JUDr. Klobušník
Foto: Gergelyová

Čítať 968 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:11

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!