pondelok, 03 marec 2014 12:53

Do stacionára pre seniorov si "priniesli" prírodu Plešiveckej planiny

Napísal(a) Mgr. Erika Gallová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rak img 7148aAkciu pod názvom „Príroda okolo nás" zorganizoval Denný stacionár pre seniorov v Rakovnici spolu s Obecným úradom v obci dňa 20. februára 2014. Už z názvu vyplýva a všetci sa môžeme dovtípiť, na čo bolo zamerané naše stretnutie.
Po privítaní všetkých zúčastnených sme spoločne zagratulovali a zaspievali „živió“ našim dvom oslávenkyniam, pani Oľge Leštákovej a Barbore Bradáčovej, ktoré nám priniesli sladké pohostenie. Zároveň som uviedla hosťa pána Vladimíra Kóňu, ktorý bol hlavným aktérom pri prezentácii prírody, ktorá nás obklopuje.
Mnohokrát, keď sa človek len tak prechádza po lese, obdivuje nádhernú krajinu, no málokedy ju vníma aj v detailoch. Preto je potrebné otvoriť svoje oči, ale aj srdcia, aby videl aj to, čo nie je možné zbadať hocikedy.
U nás v stacionári sme touto akciou chceli umožniť zážitky z prírody tým, ktorým zdravie nedovoľuje bez problémov sa pohybovať po chotári. Ich fyzické dispozície nie sú primerané na to, aby zdolávali kopce, hory a dlhé vyčerpávajúce trasy. Preto sme do stacionára zavolali pána Vladimíra Kóňu, ktorý nám bol ochotný odprezentovať čo nafotil, natočil o Plešiveckej planine, ktorá nás obklopuje. Nachádzajú sa na nej krásy, o ktorých málokto vie. Svojím 

fotoaparátom zachytil rôzne podoby prírody v rôznych časových a ročných obdobiach. Nepriamo umožnil klientom, aby sa aspoň takýmto spôsobom vrátili na lúky, do lesov, kde sa kedysi ešte i oni pred niekoľkými rokmi prechádzali. Dokonca si mohli predstavovať vône, ktoré si pamätajú z predchádzajúcich čias. V tomto období im to zdravie už nedovolí prejsť sa len tak voľne po krajine. Akcia mala veľmi pozitívne reakcie a klientom sa páčilo. Dúfame a veríme v ďalšiu spoluprácu a podobne orientované stretnutia, ktoré nám rozšíria vedomosti o krajine, kde žijeme. Týmto chcem za všetkých zúčastnených poďakovať nášmu hosťovi za príjemnú atmosféru a za výborné odprezentovanie svojich fotografií a videí.
Článok napísala a fotografovala: Mgr. Erika Gallová

 

Čítať 2127 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:14

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!