streda, 18 december 2013 15:00

Vianočná prezentácia a súťaže seniorov najlepšie dopadli pre pani Maťašákovú z Revúcej a pána Suchého z Gemerského Milhosťa

Napísal(a) Zuzana Homoliaková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra DSCN7482aV priestoroch ZO JDS v Revúcej sa 13.12.2013 uskutočnilo vyhodnotenie súťaží o najlepšie vianočné pečivo a najlepšiu domácu pálenku.
Vôňa medu, škorice a ihličia, dobrôt plný stôl, je to atmosféra vianočná. Tak by sme mohli charakterizovať stretnutie seniorov z celého okresu, ktorí zavítali a doniesli sladké dobroty i rôzne druhy tuhej domácej pálenky do súťaže.
Vianočné výšivky, hačkované hviezdy a zaujímavé vianočné ikebany, perníkový betlehem a chalúpky, ktoré pripravili na výstavu členky ZO JDS Revúca, dotvárali vianočnú náladu. Prehliadku a súťaž otvorila predsedníčka OO JDS Zuzana Homoliaková, privítala prítomných a hostí: Evu Cireňovú, primátorku mesta a poslankyňu BBSK, Jána Šeševičku a Júliusa Laššana – poslancov BBSK, ktorí vyzdvihli šikovnosť rúk žien pri príprave vianočného pečiva a množstvo zaujímavých nápadov na vianočnú výzdobu. K prítomným sa prihovoril I. Kvetko, riaditeľ MsKS, ktoré bolo garantom súťaže. Vyzdvihol jav, že súťaž sa uskutočňuje už 8 – krát v spolupráci OO a ZO JDS a každoročne sa počet vianočného pečiva a domácej pálenky zvyšuje. Vyjadril presvedčenie, že v tejto tradícii sa bude naďalej  

pokračovať.
Vianočné stretnutie seniorov spríjemnili a navodili vianočnú pohodu J. Čajková dojímavou básňou o Vianociach, J. Bendo piesňou Ten múdry čas, T. Vaculčiak pesničkami a hrou na fujare. Na záver si všetci prítomní zaspievali Tichú noc.... Štvorčlenné poroty anonymne hodnotili pečivo i pálenku (boli označené len číslami) a dospeli k týmto výsledkom.
P1010524Predsedníčka poroty M. Ďurďáková vyhlásila výsledky za vianočné pečivo:

1. miesto - Mária Maťašáková, ZO JDS Revúca – prezidentské rezy
2. miesto - Helena Rusníková, ZO JDS Muránska Lehota – štedrák
3. miesto - Helena Imreová, ZO JDS Muránska Dlhá Lúka – marlenka rezy

Predseda poroty pánov, J. Bendo, ktorí hodnotili alkohol, vyhlásil nasledovné poradie:
1. miesto - Peter Suchý, Gemerský Milhosť – drienkovica
2. miesto - Peter Antal, Revúca – slivovica
3. miesto - Oľga Kuchtová ZO JDS Revúca - hruškovica

Poslanci a riaditeľ MsKS víťazom odovzdali diplomy a ceny, ktoré zakúpilo MsKS. Predsedníčka OO JDS poďakovala prítomným za účasť, popriala radostné Vianoce, Nový rok 2014 nech je rokom splnených želaní.
Vianočné stretnutie pokračovalo posedením pri káve, čaji, zákuskoch a speve v doprovode harmonikára E. Sendreja.
Zuzana Homoliaková

 

Čítať 2630 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:02

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!