piatok, 14 október 2016 14:24

Potulky po Silici a jej okolí so seniormi zorganizovali v rámci Mesiaca úcty k starším

Napísal(a) LF
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

Aktívni seniori OOJDS Rožňava, pod vedením p. Gallu a p. Martina Markušovského zorganizovali podujatie, ktoré nazvali „Potulky Silicou a po okolí“. Akcia bola uskutočnená 5.10.216 s týmto programom: 8,30 hod. - Spoločný štart účastníkov objednaným autobusom na turistické trasy. 9,00 hod. - Trasa A: Horáreň Závozná - Silická ľadnica

- Silica (žltá turistická značka), časový rozvrh s prehliadkou Silickej ľadnice cca 3 hod. Trasa B: Parkovisko pri Silickej ľadnici - Silická ľadnica - (žltá turistická značka, čas 15 minút k Silickej ľadnici). Prehliadka Ľadnice (časový rozvrh cca 1,5 hod.)– Späť na parkovisko a presun autobusom do Silice, prechádzka obcou Silica. Časový rozvrh cca 1,5 hod.

Účastníci sa organizátormi nechali informovať o tom, že Silická ľadnica je zaľadnená priepasť v strednej časti Silickej planiny. Je najnižšie položená ľadová jaskyňa na svete, nachádza sa v nadmorskej výške 503 m n. m. Po privítaní účastníkov pri horárni predsedom OO JDS, bolo zdôraznené, že je to jedno zo sprievodných podujatí „Mesiaca úcty k starším". 

Potom pán Martin Markušovský oboznámil prítomných s históriou planiny a okolia. I keď počasie neprialo, seniori absolvovali celú trasu až do obce Silica, kde nás privítal starosta Ing. Tomáš Várady s miestnym farárom reformovanej cirkvi Mgr. Jánosom André. Priblížili nám históriu a súčasnosť obce, kostola a života v nich. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí prišli a uctili si s nami aj Mesiac úcty k starším.
Text a foto: LF

 

 

Čítať 1710 krát Naposledy zmenené nedeľa, 23 október 2016 12:44

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!