pondelok, 07 november 2016 15:19

Vždy si vás vážime a máme radi

Napísal(a) -js-
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

V obci Rakovnica sú dlhoročnou tradíciou pravidelné jesenné stretnutia predstaviteľov obce so seniormi. Aj tohtoročný slávnostný príhovor mal starosta obce Ľuboš Lešták. Svojím prejavom poeticky oslovil prítomných: „Jeseň je dar. Vytvára umelecké diela. Umeleckým dielom je aj človek vo svojej jeseni. Tá zúročí jeho celoživotnú námahu, prinesie múdrosť, pokoj, vyrovnanejší pohľad na svet.

Tvaroval a formoval ho majster život radosťami i starosťami, skúškami, úspechmi i problémami, nádejou, vierou v dobro, láskou... Vážime si vás a máme vás radi i pri terajšom slávnostnom stretnutí, ktoré bolo pripravené pri príležitosti Mesiaca úcty k starším. V terajší deň sa stretávame preto, aby sme Vám prejavili mimoriadnu pozornosť a úctu.“

Na slávnostnom zasadnutí sa zúčastnili aj milí hostia. Za ZO JDS v Rakovnici jej predseda Mgr. Ladislav Fábian, poslanci obecného zastupiteľstva Mgr. Mária Uhrinová zástupkyňa starostu, Ondrej Doboš, Ing. Monika Genčiová, Ing. Miroslav Genči, Mgr. Erika Genčiová.
Aj tento rok priniesol v rámci Mesiaca úcty k starším, ktorý sa uskutočnil 14. októbra v Dome kultúry (DK) v popoludňajších hodinách zaujímavý a bohatý kultúrny program. Už pri vstupe do sály DK a po podpísaní účasti v pamätnej knihe seniori obdržali darček od obce – stolný kalendár na rok 2017.

Kultúrny program začal milým vystúpením detí Materskej školy z Rožňavského Bystrého. Ich nádherné kroje žiarili a oslovili všetkých. Celé pásmo nadchlo prítomných, čo prejavili spontánnym potleskom. Potom nasledoval program pripravený našim ZPOZ–om. Hudobno-slovné, vtipné pásmo zaujalo i pobavilo. Ich úsilie, námaha, ochota tvoriť a predviesť sa publiku bola ocenená prítomnými i starostom obce.

Vystúpenie ukázalo, že v každom veku je dobre pre obec a občanov niečo prospešné urobiť. Veď sa môžeme navzájom potešiť i pobaviť. Predpoklady na to sú. V obci máme veľa šikovných občanov. Netreba sa ostýchať, ale zapojiť sa do činnosti. Tieto myšlienky boli vedúcou ZPOZ Margitou Leštákovou nielen konštatovaním, ale aj pozvaním do aktívneho kultúrneho diania v obci.

Milým prekvapením bolo, keď starosta obce pozval na pódium Mgr. L. Fábiana, predsedu ZO JDS. Občanom s radosťou oznámil, že náš predseda 12. októbra zaslúžene obdržal najvyššie ocenenie v rámci JDS. Na návrh predsedníctva KO JDS v Košiciach mu ústredie JDS v Bratislave udelilo ocenenie I. stupňa za dlhoročnú prácu, dobrovoľnícku činnosť, pomoc a spoluprácu v prospech rozvoja organizácií JDS a v prospech staršej generácie. Osobná, verejná gratulácia starostu bola na mieste. Nie je to také jednoduché vykonávať dobrovoľnícku prácu na prospech seniorov. Patrí mu za jeho prácu i za šírenie dobrého mena obce Rakovnica veľké poďakovanie.

Vyvrcholením slávnostného podujatia bolo podávania výborného jedla i občerstvenia. Účastníci tohtoročného stretnutia sa s chuťou pustili do dobrého jedla, ktoré svojou pochvalou ocenili.

Na záver použijeme slová starostu obce k seniorom: „V mene svojom, ale aj v mene zastupiteľstva Vám úprimne ďakujeme za Vašu obetavú prácu. Buďte dlhé roky medzi nami šťastní, pokojne si užite život v kruhu svojich najbližších. Prešli ste jarou, letom života. Nadišla jeseň. Nech je krásna, pokojná a slnečná. Želám si, aby Vás obklopovala vďaka, citlivá pozornosť a úcta mladšej generácie.“ 
-js-

 

 

Čítať 2657 krát Naposledy zmenené štvrtok, 17 november 2016 10:28

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!