nedeľa, 30 október 2016 12:46

Na okresných oslavách JDS v Krásnohorskom Podhradí v rámci Mesiaca úcty k starším ocenili 23 seniorov

Napísal(a) LF
Ohodnotiť túto položku
(1 Hlasovať)

okresna 026 aBabička ma naučila variť si čaj s medom.
Opravovať, čo kde treba, to zas robím s dedom.
Moji starkí šikovní sú a všeličo vedia.
Aj keď dačo vyparatím, našim nepovedia.
Sú to verní kamaráti, často u nich bývam.
Raz im všetko s láskou vrátim,
v srdiečku ich skrývam.

V krásnom prostredí, pod hradom Krásna Hôrka, sa 27. októbra 2016, konali okresné oslavy JDS v Rožňave – „Mesiac úcty k starším“. Prekrásne vyzdobené a pripravené priestory v Krásnohorskom Podhradí zvestovali, že sa tu bude konať slávnostná udalosť. Po privítaní Ing. Jozefa Halcina, riaditeľa odboru prevencie kriminality kancelárie MV SR, predsedu KO JDS Košice Jána Matúšku, starostu obce Krásnohorské Podhradie Petra Bollu, predsedu OO JDS Rožňava Mgr. Ladislava Fábiana a za moderovania podujatia JUDr. Jánom Klobušníkom sa podujatie začalo. V úvodnom slove ospravedlnil zo služobných povinností štátnu tajomníčku MS pani JUDr. Moniku Jankovskú a vedúcu odboru kultúry VÚC pani PhDr. Janku Kovácsovú, ako aj výkonného riaditeľa SIC p. Miroslava Bertoviča. Kultúrny program pripravili deti zo ZŠ v obci a ženský seniorský spevokol.

Slávnostný príhovor predniesol starosta obce, poďakoval seniorom za ich plodný život, za úspechy, a hlavná myšlienka bola - vážme si seniorov po celý rok, nie iba v mesiaci október! Všetkým seniorom zaželal veľa zdravia, aby nikdy neprestali byť duchom mladí, aby ich jeseň života bola dlhým babím letom plným harmónie a spokojnosti a aby všade okolo rozdávali krásu, radosť, optimizmus, životný elán a lásku. V závere obdaroval každého seniora darčekom, ako spomienku na toto krásne podujatie.

Predseda OO JDS poďakoval za jeho vystúpenie panovi starostovi, zaželal seniorom veľa zdravia, spoločných stretnutí a pristúpil k udeľovaniu ocenení v dvoch častiach:

V prvej časti Vyznamenanie III. stupňa – za dobrovoľnú prácu v prospech starších občanov - pánovi Ďuránovi – Betliar, Gallovi - Vlachovo, Vavrekovi – Krh. Podhradie, MUDr. Fülekyovej – Rudná, Tóthovej - Rožňava, Jakobejovej – Č. Lehota, Polákovi - V. Slaná, Tatárovi a Dobošovej – Krh. Podhradie, Renčokovej – Rudná, Benedikovi – Plešivec, Leštákovej a Hutníkovej – Rakovnica, Bereczovej a Mezeiovej - Brzotín, Kačalovej a Šmelkovej – Dobšiná.

V druhej časti, v spolupráci so SIC ocenenie „Seniorský čin roka 2016" Juhásovi – Rudná, Mgr. Plichtovi – Dobšiná, Rybárovej – Betliar, Komáromimu – Rožňava, Forgáčovej – Pača, Bendíkovi – Vlachovo.
Ocenenia odovzdali p. Halcin, Matúško, Bollo a Fábian.

Ďakujeme sponzorom podujatia: Obec Krásnohorské Podhradie, obec Betliar, Mäso Berto a SIC Malacky.
Október je mesiacom úcty nás mladších k tým skôr narodeným. Ale na túto úctu a pozornosť by sme nemali zabúdať počas celého roka.
Text: LF
Fotografie: Mgr. Ladislav Mikula

 

 

 

Čítať 2733 krát Naposledy zmenené nedeľa, 30 október 2016 13:45

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!