piatok, 16 december 2016 12:16

Vianoce v ZO JDS v Revúcej a jubilujúci spevokol Úsvit

Napísal(a) Mgr. Martina Urbanová
Ohodnotiť túto položku
(2 hlasov)

Prešiel rok a Základná organizácia Jednoty dôchodcov na Slovensku v Revúcej spolu s Mestským kultúrnym strediskom opäť zorganizovali akciu pod názvom VIANOCE U NÁS, na ktorej sa vo štvrtok 15. decembra 2016 vyhodnotilo najlepšie domáce vianočné pečivo a pálenka. Akcie sa zúčastnili aj vzácni hostia - primátorka mesta Revúca MUDr. Eva Cireňová, zástupca primátorky mesta Ing. Július Buchta, poslanec BBSK a starosta obce Revúcka Lehota MVDr. Ján Šeševička, predsedkyňa OO JDS Mgr. Zuzka Homoliaková a riaditeľka MsKS Ing. Karin Kilíková.

Program bol tohto roku z dvoch dôvodov trošku netradičný. Úvod bol venovaný spomienke na Janka Bendu, ktorý sa už na nás pozerá zhora a ktorý bol pri založení tejto súťaže ako spoluorganizátor či porotca a neskôr aj ako účastník. O spomienkach na neho ako na riaditeľa MsKS a spoluorganizátora tejto akcie porozprávala riaditeľka MsKS. Potom sme si na Janka prostredníctvom videoprojekcie zaspomínali aj ako na speváka.
Po spomienke sa už tradične vyhodnotil najlepší vianočný koláč a domáca pálenka. „Zákusková“ porota v zložení Bc. Ľudmila Ďurďáková (predsedkyňa), p. Emília Švecová a Ing. Karin Kilíková na základe vzhľadu, chuti, vône a celkovej estetickej úrovne pečiva udelili 3. miesto p. Kataríne Jakubovskej za rožteky, 2. miesto patrilo p. Ružene Laciakovej a jej citrónovým rezom a túto súťaž vyhrala Mgr. Oľga Hižnayová a jej vianočný sen. „Pálenková“ porota v zložení Ing. Milan Brdársky (predseda), Stanislav Sutoris a Ing. Jozef Krušina na základe vzhľadu, chuti, vône a objemového % súťažnej vzorky rozhodla, že na 3. mieste sa so svojou slivovicou umiestnil p. Milan Profant, na 2. mieste skončila Ing. Karin Kilíková s marhuľovicou a cenu za najlepšiu pálenku si odniesol p. Jaroslav Galo so svojou slivovicou.
Záver programu patril 10. výročiu spevokolu Úsvit pri ZO JDS v Revúcej, členom ktorého pri tejto príležitosti odovzdali ďakovné listy predsedkyňa ZO JDS Oľga Kuchtová, podpredseda ZO JDS Ing. Igor Hock a primátorka mesta, ktorá sa zároveň aj prihovorila, spevokolu poďakovala za účasť na mnohých kultúrnych podujatiach a popriala veselé vianočné sviatky.
Mgr. Martina Urbanová
Fotografie: Peter Poboček

 

 

Čítať 2895 krát Naposledy zmenené piatok, 16 december 2016 13:27

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!