nedeľa, 12 november 2017 10:14

Návrat ku krajským oslavám MÚkS vo Zvolene

Napísal(a) ZH
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
Návrat ku krajským oslavám MÚkS vo Zvolene Foto: Ing. Ján Pullman

Krajské oslavy MÚS 18.10.2017 vo Zvolene otvorila spevácka skupina PRAMEŇ zo Žarnovice peknými slovenskými piesňami i vyznaním k Slovensku. V zastúpení predsedníctva KO JDS Zuzana Homoliaková privítala prítomných slovami: "Vítam Vás všetkých na dnešnom podujatí - uplynul rok a je tu október, ku ktorému patrí MESIAC ÚCTY k STARŠÍM a jeseň hýriaca farbami, kedy si pripomíname sviatok seniorov, ktorý každý rok oslavujeme spoločne s pozvanými hosťami."

Seniorov prišli pozdraviť vzácni hostia: pán Ján Lunter, kandidát na župana BBSK, kandidáti na poslancov BBSK Ing. Andrea Žiaková, prednostka OÚ v Žiari nad Hronom, Mgr. Július Ernek, prednosta OÚ BB, Ing. Samir Moumáni, prednosta OÚ vo Zvolene, PhDr. Miroslav Náhlik, riaditeľ odboru práce sociálnych veci a rodiny OÚ vo Zvolene.

V príhovoroch pozdravili seniorov, vyzdvihli ich prácu v prospech miest a obcí a vyslovili myšlienky ako by skvalitnili život seniorov.

Pán Ján Hlaváč, predseda KO JDS B. Bystrica, pozdravil prítomných a vyslovil skutočnosť, že i keď sme seniori, nevzdávame sa, ale venujeme sa rôznym činnostiam, či v kultúrno – spoločenskej oblasti, tvorivej činnosti, vzdelávacej oblasti, alebo športovo – turistickej činnosti. Chceme prežiť život zmysluplne, naplnený rôznymi činnosťami a byť užitoční v rodinnom živote i v spoločnosti.

K MÚS patrí i poďakovanie tým seniorom, ktorí svoj voľný čas venujú organizovaniu podujatí pre členov JDS. Na znak vďaky boli im odovzdané ocenenia, ktoré odovzdával predseda Ján Hlaváč a pozvaní hostia:

Najvyšším Vyznamenaním I. stupňa JDS boli ocenení piati seniori z okresov: Brezno, Veľký Krtíš, Žarnovica a za okres Revúca pani Oĺga Kuchtová, predsedníčka ZO JDS Revúca a pani Alžbeta Balážová, zakladajúca členka a dlhoročná predsedníčka ZO JDS Hucín.

Vyznamenaním II.stupňa KO JDS BB bolo ocenených 17 členov. Medzi inými i dvaja členovia OO JDS Revúca pani Terézia Kolesárová, dlhoročná členka predsedníctva OR JDS, Mgr. Margita Mladšia, členka P-OR a predsedníčka ZO JDS Revúcka Lehota, Základnej organizácii a Okresnej organizácii JDS Revúca, za dlhoročnú prácu v prospech seniorov a organizovanie kultúrnych, tvorivých i športových aktivít pre seniorov. 

Z príležitosti 20. výročia OO JDS Revúca boli udelené Pamätné listy KO JDS BB členom: Mgr. Jánovi Galovičovi, zakladajúcemu predsedovi OO JDS Revúca, pani Lýdii Gažúrovej, dlhoročnej tajomníčke a kronikárke ZO JDS Revúcka Lehota.

Ďakovnými listami KO JDS boli ocenení 17 členovia z okresov BB kraja. 

Predseda Ján Hlaváč poprial oceneným veľa úspechov v ďalšej činnosti, pevné zdravie a pohodu v rodine.

Po odovzdaní ocenenia a dobrej večere sa rozprúdila veselá tanečná zábava, ktorá tiež potvrdila, že seniori nielen plnia svoje povinnosti, ale sa aj zabávajú a tešia sa, lebo vedia, že: 
„Život je premiéra a repríza nebude“.

      

Príhovor predsedníčky OO JDS v Revúcej Zuzany Homoliakovej na krajských oslavách Mesiaca úcty k starším vo Zvolene. 

Vážení hostia, vážené dámy, páni!

Je mi potešením prihovoriť sa k Vám v zastúpení OR JDS pri príležitosti MÚS. Október - už roky sa nazýva MÚS, kedy sa my seniori stretávame na oslavách spolu s pozvanými hosťami. Je to čas, ktorý u nás seniorov navodí zamyslenie nad uplynulými rokmi. Minúty, hodiny, dni a roky – stále v rovnakom tempe nám neomylne a neúprosne prideľuje čas zo svojej spravodlivej náruče. Život človeka zvykneme prirovnávať k štyrom ročným obdobiam, ale môžeme ho prirovnať aj k výstupu na vysokú horu. Lúka – plná krásnych kvetov - to je bezstarostné detstvo. Podhorie - so zurčiacimi potôčkami - veselá mladosť. Stúpanie v hustom lese aktívny vek plný rôznych činnosti. Nasleduje kosodrevina, zakrpatené kry a potom už len holé strmé skaliská - seniorský vek a staroba. Senior však pozerá do diaľky a naskytne sa mu krásny výhľad na prírodu. Pripomína mu to výhľad na prežitý život – spomína. V mysli sa roja spomienky na všetko prežité. Veď ľudský život je jedinečný román, ktorý žije každý sám a ktorý je nezameniteľný. Pretože „Život je premiéra a repríza už nebude!“ Pamätajte si, my seniori to už vieme, že k životu patria tri veci. Slnko pre pekný deň. Mesiac pre peknú noc. Láska pre pekný život. Tešme sa na každé nové ráno, ktoré nám ponúka šancu žiť. Využime túto šancu, tešme sa z každej maličkosti, lebo tie tvoria náš každodenný život. Tešme sa na nasledujúce roky života v kruhu rodiny a priateľov. Preto si spoločne zaželajme pevné zdravie a nech sa nás drží i šťastie. Vrelá vďaka vám všetkým za vašu prácu, snahu, ochotu a pomoc nám seniorom. Želám oceneným i Vám všetkým do ďalších rokov pevné zdravie, šťastie a radosť zo života. Ocenenie, ktoré obdržíte je len skromné poďakovanie, dané s úctou, pokorou a láskou, tak ho od nás prijmite.

 

ZH

 

 

Čítať 1820 krát Naposledy zmenené sobota, 18 november 2017 17:22

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!