utorok, 05 máj 2015 11:25

MÁJ: Kopec podujatí, z ktorých si určite vyberiete to svoje

Napísal(a) Ing. Miroslava Vargová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

mal 05 08 hrnciarska kapustnica aPešie túry, rýchle autá, detský folklór, divadlo, oslavy ukončenia vojny, rozprávkový les, koncerty a mnoho iného čaká na vás v mesiaci máj v obciach nášho regiónu. Stačí si len vybrať a prísť, o zážitky a zábavu je postarané. 
Po turistických akciách, zraze motorkárov a bábkovom divadelnom predstavení bude utorok 5. mája 2015 bude patriť tvorivým rukám, ktoré sa stretnú v klubovni Mestského kultúrneho strediska v Hnúšti a pod vedením výtvarníkov ZUŠ sa priučia výrobe kvetov z papiera. 

Obec Hrachovo sa o deň neskôr (06.05.2015) stane dejiskom oblastných osláv 70. výročia ukončenia 2. svetovej vojny, kde sa po pietnom akte kladenia vencov k pamätníkom v Rimavskej Sobote a na Kocihe bude odohrávať hlavný kultúrny program, zapálenie vatry i ukážky vojenskej a dobovej techniky. 

mal detsky festivalVo štvrtok 7. mája si v Kokave nad Rimavicou zmerajú "sily" detské folklórne súbory z Banskobystrického kraja v súťaži choreografií. Úplne z iného súdka bude súťaž v Hrnčiarskej Vsi, kde sa bude 8. mája variť kapustnica.

Spoločné oslavy 70. výročia ukončenia vojny si na sobotu 9. mája pripravili obce Mikroregiónu Teplý Vrch. Po kladení vencov pri pamätníkoch v Kraskove a v Lukovištiach

sa program osláv presunie do obce Teplý Vrch, kde sa okrem iného odohrá aj ukážka bojov z 2. svetovej vojny. Nebude chýbať ani vatra, ktorá sa v predchádzajúcich dňoch rozhorí aj vo viacerých obciach regiónu. 

mal zraz skodoviekMajitelia škodoviek podniknú v sobotu 9. mája v rámci svojho zrazu spanilú jazdu cez viaceré obce nášho regiónu od Hrnčiarskej Vsi, cez Hrachovo, Klenovec až Kokavu nad Rimavicou, pričom na dve hodiny sa zastavia v Hnúšti na námestí, aby ste si krásu tohto kultového auta zo 60-tych rokov minulého storočia mohli vychutnať zblízka.

Autá budú stredobodom pozornosti aj o týždeň neskôr. Trať, vedúca z centra obce Ožďany na Babin vrch, dlhá 2,8 km s 21 zákrutami a prevýšením 105 metrov preverí zručnosti pretekárov v dňoch 16. - 17. mája. Počas oboch dní budú doobeda prebiehať tréningové jazdy a poobede od 13.00 hod. súťažné jazdy silných áut z rôznych kútov Slovenska.

mal ozdany serpentinyNedeľa 17. mája sa bude v Hnúšti niesť v znamení divadla, ktoré odohrajú divadelníci z Tisovca. Predstavenie pod názvom Slučka pre dvoch, ktoré začína o 17.00 hod., vám vyrozpráva smutno smiešny príbeh o tom, ako sa môže manžel vyúdiť v komíne a manželka stať slúžkou.

Podobne ako celý mesiac aj posledný májový víkend bude bohatý na podujatia. V piatok 29. mája začínajú Dni mesta Hnúšťa, ktoré potrvajú až do nedele 31. mája. Slávnostné zasadnutie Mestského zastupiteľstva bude pokračovať o 19.00 hod. muzikálovým recitálom najkrajších piesní z legendárneho predstavenia Na skle maľované. Sobotňajší deň bude patriť jarmoku, športovým súťažiam i vystúpeniu folklórnych súborov. Večer príde na rad koncert domácich kapiel (od 18.00 hod.), Zuzany Smatanovej (od 22.00 hod.) a Peter Lipa Band (od 22.00 hod.). Nedeľa bude vyhradená najmä pre deti. Nebudú chýbať rôzne atrakcie, zábavný program v parku pri knižnici a najväčším lákadlom bude jazda parným vláčikom z Hnúšte do Tisovca a späť.

mal workshop hnustaV sobotu 30.05. sa môžete na Vyšnom Skálniku alebo v Klenovci vydať na cestu rozprávkovým lesom, kde na vás budú čakať desiatky rozprávkových postáv, zaujímavé úlohy a malé odmeny.
Do tretice sa bude v tento deň v Utekáči odohrávať Festival histórie a remesiel, ktorý bude tento rok spojený s Utekáčskymi májovými dňami. Tie budú okrem iného venované ukážke a prezentácii činnosti policajtov, vojakov a čestnej stráže prezidenta SR.

V mene organizátorov Vás na všetky podujatia srdečne pozývame.
Ďalšie podujatia pripravované v tomto roku v našom regióne, ako aj kontakty na organizátorov nájdete v Kalendári podujatí 2015.
Zmena termínov a programu podujatí vyhradená!
Ing. Miroslava Vargová

 

Čítať 2687 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:25

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!