streda, 01 apríl 2015 19:06

Ozval sa nám Malohont, sledujte s čím rátajú u nich v apríli

Napísal(a) Ing. Miroslava Vargová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

stavanie maja 1aÚvod mesiaca patrí Veľkonočným sviatkom, po ktorých na vás v druhej polovici apríla čaká rôznorodá ponuka podujatí od koncertu, cez Majstrovstvá Slovenska v kulturistike a fitness až po výstup na Maginhrad a stavanie májov. 

Mesto Hnúšťa bude v sobotu 18. apríla 2015 už po tretíkrát dejiskom Majstrovstiev Slovenska v kulturistike a fitness. Súťažiť sa bude v kategóriách kulturistika, klasická kulturistika, fitness, men´s physique juniorov (do 23 rokov) a body fitness, fitness, bikiny fitness junioriek. Súčasťou je aj Pohárová súťaž v kulturistike masters (nad 40 rokov) a exhibičné vystúpenie profesionálneho kulturistu Pavla Jablonického. 

V ten istý deň (18.04.) pri príležitosti Dňa Zeme organizuje Mikroregión Rimava a Rimavica dobrovoľnícku akciu zameranú na zber odpadkov a odstraňovanie menších čiernych skládok popri cestách v obciach Mikroregiónu Rimava a Rimavica. Do tejto akcie sa môže zapojiť každý, komu nie je ľahostajné životné prostredie v našich obciach.
Do tretice sa bude v túto sobotu konať aj koncert Zuzany Mikulcovej v rekreačnom zariadení DeaRei na Teplom Vrchu. 

MS fitnes Hnustaden zeme MR RaR 1mikulcova dearei 1vcelarsky kurz 1maj v klenovci Julius KohutO týždeň v sobotu 25. apríla je naplánovaný výstup na Maginhrad aj za účasti hostí z partnerského regiónu z Českej republiky. Ak bude počasie a ostatné okolnosti priať dokončeniu rozhľadne, bude sa konať aj jej oficiálne otvorenie, o čom vás budeme včas informovať.

V Kokave nad Rimavicou, v miestnej časti Liešnica sa posledný aprílový víkend (25. - 26.04.2015) koná včelársky kurz určený pre začiatočníkov. Praktická časť kurzu prebieha na včelnici, kde si môžete priamo vyskúšať prácu so včelami, zoznámiť sa so včelárskym náradím, rôznymi typmi úľov a základnými prácami so včelstvom.

Tradíciu stavania májov v centre obcí, ktorá je spojená s kultúrnym programom, si v posledný deň (30.04.) pripomenú v Klenovci, Sušanoch a Hrnčiarskej Vsi.
V mene organizátorov Vás na všetky podujatia srdečne pozývame.

Ďalšie podujatia pripravované v tomto roku v našom regióne, ako aj kontakty na organizátorov nájdete v Kalendári podujatí 2015.
Zmena termínov a programu podujatí vyhradená!

Ing. Miroslava Vargová, manažérka MAS MALOHONT

 

Čítať 3969 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:34

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!