nedeľa, 04 november 2018 11:30

Piaty ročník obľúbenej Rodáckej zábavy v Honciach, ktorá trvala až do rána Doporučený

Napísal(a) Vladimír Tököly
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V sále kultúrneho domu v Honciach sa dňa 13. októbra 2018 uskutočnil piaty ročník obľúbenej Rodáckej zábavy, ktorá sa každoročne Folklórnou skupinou Genšenky z Honiec organizuje pre obyvateľov, priateľov, no najmä rodákov z obce. Hlavným cieľom tohto kultúrneho podujatia je združovanie obyvateľov malej obce v Štítnickej doline, pre ktorých je Rodácka zábava možnosťou stretnúť sa, prehodiť pár milých slov a zabaviť sa s ľuďmi, ktorých by za iných okolností a pri bežnom hektickom živote nemali možnosť stretnúť, ale samozrejme aj utužiť priateľstvá s tými, s ktorými udržiavajú dobré vzťahy každodenne.
Okrem toho Rodácka zábava každoročne priláka do svojej domoviny rodákov, ktorí Honce opustili či už kvôli rodinnému životu, alebo pracovným príležitostiam zaručujúcim lepší život mimo obce, či regiónu.

Dobrá atmosféra a úroveň podujatia ich však domov priláka neraz až z krajín ako Nemecko, či Švajčiarsko. 

Tento rok sa o zábavu vypredanej sály kultúrneho domu postarala hudobná skupina IMPULZ, ktorá bola nepochybne jedným z hlavných lákadiel, dá sa povedať, už jubilejného piateho ročníka a ktorá účastníkov bavila až do skorých ranných hodín ľudovými pesničkami, či prerábkami moderných hitov pre mladšie generácie, čo znamená, že každý účastník si prišiel na svoje.

Bohatý bol aj sprievodný program, keďže samotné otvorenie Rodáckej zábavy prebehlo prostredníctvom vystúpenia Folklórnej skupiny Genšenky, obohatené o otvárací príhovor vedúcej skupiny Márie Lukáčovej.

Ďalšou zložkou sprievodného programu bola bohatá tombola s veľkým množstvom hodnotných cien.

Na záver správy možno za organizačný tím zhodnotiť piaty ročník, rovnako ako aj predošlé, veľmi pozitívne. Po organizačnej stránke môžeme skonštatovať, že všetko prebehlo hladko a podľa predstáv. Ďakujeme všetkým partnerom podujatia, ktorí svojím spôsobom prispeli k organizácii a bez ktorých by uskutočnenie podujatia nebolo možné a taktiež aj všetkým hosťom za vytvorenie príjemnej, kultúrnej atmosféry.

Vladimír Tököly

 

Čítať 2119 krát Naposledy zmenené streda, 07 november 2018 15:59

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!