piatok, 20 september 2019 11:44

Nová hasičská technika aj pre obce v okrese Rožňava Doporučený

Napísal(a) Mgr. Michal Terrai
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Streda, 18. septembra 2019 bola slávnostná a dojímavá pre dobrovoľných hasičov okresu Rožňava, kde ďalšie obce, zároveň Dobrovoľné hasičské zbory obcí (DHZO) dostali novú CAS 15 IVECO DAILY. V tento deň pribudlo do okresu 6 nových hasičských áut. V blízkej budúcnosti však ešte pribudnú ďalšie IVECO Daily.
Odovzdávanie začalo v obci Hrhov. Úvod patril generálnemu sekretárovi DPO SR Vendelínovi Horváthovi. Po ňom sa prítomným prihovoril starosta obce Hrhov Ing. Ladislav Tankó, ktorý privítal prítomných hostí – štátneho tajomníka Ministerstva obrany SR Ing. Mariána Saloňa, prezidenta HaZZ plk. Ing. Pavla Nereča, riaditeľa KR HaZZ Košice plk. Ing. Jozefa Fedorčáka, riaditeľa OR HaZZ Rožňava pplk. Ing. Martina Kaprála, predsedu ÚzO DPO SR Mariána Kapustu a tajomníka ÚzO DPO SR Mgr. Michala Terraia.

Poukázal na činnosť DHZ v obci a poďakoval za vzácny dar, nakoľko dodnes mali len ŠKODU 1203. Po príhovoroch hostí generálny sekretár odovzdal kľúče od IVECA. Hostia sa potom presunuli do Rožňavy, kde na námestí už čakali dobrovoľní hasiči z Jablonova nad Turňou, Rožňavy, Rudnej, Slavošoviec a z Vlachova. Na úvod sa prítomným prihovoril primátor mesta Rožňava Michal Domik, ktorého vystriedal krátky kultúrny program.

Po hlásení prehovorili aj prítomní hostia, potom nastal ten okamih, keď prezident HaZZ plk. Ing. Pavol Nereča odovzdal prítomným starostom obcí a veliteľom DHZO kľúče od CAS-iek. Po spoločnom fotografovaní si prítomní mohli pozrieť nové hasičské autá.

Vďaka týmto hasičským autám sa posilnila akcieschopnosť dobrovoľných hasičov v okrese. Bol to príjemný deň plný radosti pre obce, ktoré boli obdarované. Ďalšie obce, ktoré požiadali o pridelenie CAS sa môžu tešiť, že ich v blízkej budúcnosti čaká tiež takýto šťastný a príjemný deň.

Mgr. Michal Terrai, tajomník ÚzO DPO SR Rožňava

 

Čítať 1594 krát Naposledy zmenené piatok, 20 september 2019 17:22

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!