nedeľa, 28 máj 2023 12:48

Na výstave krajského kola súťaže AMFO 2023 v Spišskej Novej Vsi bude zastúpený aj horný Gemer Doporučený

Napísal(a) mg od
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Z informácií získaných zo Spišského kultúrneho centra a knižnice v Spišskej Novej Vsi (SKCaK) na internete, sme sa dozvedeli, že Spišiaci v nasledujúcich dňoch pripravujú vernisáž najlepších fotografií vybraných do  krajského kola súťaže AMFO 2023. Vernisáž sa uskutoční dňa 8.6.2023 o 16.30 hod. v priestoroch SKCaK na Zimnej ulici 47.
Do krajského kola Košického samosprávneho kraja postúpilo 89 autorov s 297 fotografiami, čo znamená nárast oproti uplynulému roku. V 51. ročníku vyvolala veľký záujem u fotografov nová kategória – diptych. Jednoducho povedané, je to výraz pre viacero obrazov umiestnených v jednom ráme. Odborná porota v zložení Stanislav Mihalík EP, Mgr. art. Zuzana Jakabová a Dávid Doroš, MgA. sa podrobne zaoberala každou jednou prihlásenou fotografiou a na výstavu vybrali 98 najlepších fotografií od 50 autorov, ktoré budú môcť diváci vidieť do 11. 7. 2023.

Na 51. ročník celoštátnej postupovej súťaže a výstavy amatérskej fotografickej tvorby budú mať pozitívne spomienky aj zástupcovia horného Gemera. Pani Anežka Kleinová z GOS v Rožňave nám doplnila informáciou s tým, že na spomínanej krajskej súťaži AMFO 2023 uspeli aj zástupcovia horného Gemera a na očakávanej vernisáži sa im dostane aj náležitého ocenenia. Budú to ocenenia pre Kiku Kerekešovú a Jessicu Gubalovú vo vekovej skuiny od 15 do 25 rokov. Vo vekovej skupine nad 25 rokov si ocenenia prevezmú Tamás Tegdes a Ivan Kerekes. Na výstave tak potešia aj divákov z horného Gemera a budeme sa s ich fotografiami potom môcť aj bližšie oboznámiť.
Projekt z verejných zdrojov finančne podporilo Národné osvetové centrum.

(zdroj: SKCaK)

MG od

 

Čítať 297 krát Naposledy zmenené pondelok, 29 máj 2023 00:31

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!