sobota, 06 január 2024 14:21

V Jelšave zorganizovali skúšky hasičov na získanie odznaku odbornosti Doporučený

Napísal(a) G. Jakubecová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

     Predchádzanie vzniku požiarov prostredníctvom výkonu protipožiarnej prevencie a výchovy, ako aj represívna činnosť hasičských jednotiek si vyžadujú vysoký stupeň odbornosti všetkých členov – dobrovoľných hasičov. Jednou z foriem preukazovania stupňa odbornosti je organizovaná príprava a plnenie stanovených podmienok príslušného stupňa odznaku odbornosti.

     Skúšky na overenie teoretických vedomostí a praktických návykov a skúseností potrebných na získanie odznaku odbornosti odzrkadľujú aj aktívnu činnosť každého uchádzača pri plnení výcvikových úloh na príslušnej úrovni.

     Teoretické znalosti a praktické skúsenosti potrebné na získanie odznaku odbornosti tvoria súčasť odborného školenia a výcviku. K získanie odznaku odbornosti je nesporne nutná aj individuálna odborná príprava a samovzdelávanie členov.

odznak odbornosti dhz 2     Územná organizácia DPO DR v Revúcej zorganizovala dňa 5. 1. 2024 na Hasičskej zbrojnici v Jelšave skúšky na overenie vedomostí a zručností pre odbornosť Hasič II. a III. stupňa a odbornosť Vedúci mládeže. Skúšok sa zúčastnili členovia z Dobrovoľných hasičských zborov – Jelšava, Magnezitovce, Muráň a Ratková. Komisia v zložení:

  • Ján Melicher – predseda
  • Ing. Pavol Zapletal, MBA – člen
  • Gabriela Jakubecová – členka

vyhodnotila odpovede všetkých členov, všetci skúške vyhoveli. Odznaky príslušné k odbornosti im budú odovzdané na výročných členských schôdzach príslušných DHZ.

Gabriela Jakubecová

 

 

 

Čítať 447 krát Naposledy zmenené sobota, 06 január 2024 17:42

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!