pondelok, 16 máj 2016 14:58

Oblastná organizácia SZPB v Rožňave koncepciu vzdelávania napĺňa rôznorodými aktivitami

Napísal(a) I. Lacková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

V mesiaci apríl, máj Komisia pre prácu s učiteľmi, ženami a mládežou pri Oblastnej organizácii SZPB v Rožňave svojou činnosťou sa zamerala na rôznorodé aktivity. S dôrazom na prácu s učiteľmi ZO SZPB v Revúcej dňa 7. apríla 2016 sa uskutočnil seminár s predmetovou komisiou dejepisu, hlavnou tematikou bola téma vedomostná súťaž "Medzníky II. svetovej vojny" a história odbojovej činnosti v Revúckom okrese.

Následne dňa 20. apríla bolo uskutočnené stretnutie členov komisie dejepisu v Rožňave. Okrem témy "Medzníky II. svetovej vojny" , veľmi zaujímavo prednášal nadšenec histórie, spisovateľ a pedagóg Ferenc Ambrús, ktorý svoju prezentáciu orientoval na židovskú otázku a Holokaust v okolí Rožňavy.
Dňa 3. mája 2016 pod vedením oblastnej organizácie sa žiaci 9. ročníkov na ZŠ akad. Jura Hronca v Rožňave zúčastnili na besede so vzácnym hosťom, príslušníkom červenej armády slovenskej národnosti s plk. v.v. Ladislavom Sládekom. Pani učiteľka Regulová privítala a predstavila prítomných hostí. Životný príbeh prednášajúceho, od svojich 16. rokov po súčasnosť, upútal žiakov, čo sa odzrkadlilo na ich sústredených ale aj prekvapených tvárach. Pán Sládek nezabudol poukázať, že súčasná mládež je vystavená mnohým nástrahám. Ale záleží na každom z nich ako si budú plniť svoje sny. Skutočnú krásu života nájdeme v hĺbke svojej duše, ktorú treba nasmerovať správnou cestou.
V rámci koncepcie nezabúdame ani na spoločenské aktivity. Komisia usporiadala stretnutie členiek OblV SZPB Rožňava z príležitosti Dňa matiek. Mamičky prišli pozdraviť žiaci zo ZŠ akad. Jura Hronca. Po privítaní a odovzdaní Ďakovných listov mamičkám, úprimné poďakovanie všetkým ženám krásny záver uskutočnil súbor Dubina. Ich výrazné hlasy a krásne melódie rozozvučali všetky prítomné srdiečka našich mamičiek, ba objavili sa aj slzičky. Záverom sme sa rozlúčili so spoločnou pesničkou a výrazným poďakovaním mamičiek za nezabudnuteľný zážitok a krásne prežitý deň.

Irena Lacková

Foto: Jozef Pupala

 

Čítať 1933 krát Naposledy zmenené utorok, 17 máj 2016 19:30

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!