streda, 06 júl 2016 18:25

Letné kino Apollo pripravilo na hvezdárni nové filmy

Napísal(a) A. Kleinová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Prvý prázdninový štvrtok 7. júla 2016 opäť otvorí svoju bránu pre filmových nadšencov rožňavská hvezdáreň (Lesná 1, Rožňava). „Gemerské osvetové stredisko vo svojom zariadení – rožňavskej hvezdárni – pripravilo už ôsmykrát ponuku letnej zábavy pre prázdninujúcich, dovolenkujúcich,

proste oddychujúcich Rožňavčanov, ale aj návštevníkov nášho mesta," pozýva riaditeľka GOS Helena Novotná a pokračuje, „naším záujmom je, aby mládež počas letných prázdnin mala možnosť zmysluplne tráviť voľný čas. Hvezdáreň nad mestom je miesto, kam možno vyjsť na príjemnú podvečernú prechádzku s priateľmi aj so štvornohým miláčikom a spojiť filmovú zábavu s pozorovaním letnej oblohy. Pracovníci GOS okrem odborného výkladu k astronomickým úkazom pripravili stretnutia s hviezdami filmového plátna pod hlavičkou kina Apollo, ktoré na tieto dva mesiace preruší premietanie v Dome tradičnej kultúry Gemera."
„Skladbou programu sa vždy snažíme osloviť celé spektrum návštevníkov. Tentokrát začneme vo veľkom štýle oslavou tridsaťročného pôsobenia českej kapely LUCIE na rockovej scéne. Pri tejto príležitosti sa uskutočnili len štyri exkluzívne koncerty, ale súčasťou oslavy je vznik jedinečného hudobného dokumentu Lucie: Príbeh jednej kapely (7.7.), ktorý uvádzame v premiére zároveň s českými a slovenskými kinami" informuje Anežka Kleinová (GOS) a dodáva, „vo filme sú použité zábery, o ktorých nikto netušil že existujú, otvorené spovede výrazných osobností - členov kapely a pútavé nahliadnutie do zákulisia."
Pre celé rodiny a fanúšikov fantázie a rozprávok je určené nové, vizuálne pútavé filmové spracovanie známeho knižného príbehu PAN: Cesta do Krajiny - Nekrajiny (14.7.) s hviezdnym hereckým obsadením. Iný druh zábavy ponúka paródia vlaňajšieho „kinotrháku", ktorý aj v rožňavskom letnom kine vytvoril rekord v návštevnosti. Komédiu Päťdesiat odtieňov čiernej od tvorcov Scary Movie môžete vidieť 21. 7. Júlový program uzavrie česká romantická komédia Ako sa zbaviť nevesty (28.7.), ktorú práve uvádzajú české a slovenské kiná a umiestňuje sa na popredných priečkach v rebríčkoch návštevnosti. Zárukou zábavy je réžia Tomáša Svobodu (Hodinový manžel) a herecké obsadenie obľúbenými českými hercami.
Srdečne pozývame stráviť letné večery v spoločnosti hviezd na plátne aj na oblohe!Pozorovanie nočnej oblohy a premietanie začína pri zotmení, teda v júli o 21.00 hodine na rožňavskej hvezdárni (Lesná 1, Rožňava).
Vstupné na hvezdáreň je 1 € alebo kultúrny poukaz.
Anežka Kleinová

 

 

Čítať 1778 krát Naposledy zmenené streda, 06 júl 2016 18:32

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!