pondelok, 26 november 2018 14:41

Slovenský spisovateľ Jozef Banáš predstaví v Rožňave svoju najnovšiu knihu „Prebijem sa! Štefánik. Muž železnej vôle“ Doporučený

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja pozýva verejnosť do svojich priestorov na Lipovej ul. č. 3 na besedu so slovenským spisovateľom Jozefom Banášom v piatok 30. novembra 2018 o 17:00 hod. Autor predstaví svoju najnovšiu knihu „Prebijem sa! Štefánik. Muž železnej vôle“.
Milan Rastislav Štefánik patrí do prvých radov Slovákov, ktorí si zaslúžia náš obdiv. Bol velikán nielen pre nás, ale i pre Čechov a Francúzov. Vždy šiel za svojim snom pripravený siahnuť na dno svojich síl. Bol významným politikom, astronómom, vojakom, od roku 1918 generálom francúzskej armády. Od roku 2004 je generálom Ozbrojených síl SR in memoriam.

„Sebavedomie národa do veľkej miery určujú významné osobnosti, ktoré národ má. Milan Rastislav Štefánik takou osobnosťou je. Napísal som o tomto mladíkovi knihu“ rozhovoril sa Jozef Banáš. „Písať o Štefánikovi je veľká zodpovednosť. Nepovažujem sa za historika, i keď nevidím veľký rozdiel medzi historikom a spisovateľom, poctivo študujúcim archívy. Mojim hlavným úmyslom bolo priblížiť Štefánika bližšie hlavne mladým ľuďom. Milan Rastislav Štefánik vedel, že k výšinám sa človek dostane len vtedy, keď verí, miluje a pracuje.“ Názov románu vznikol na základe Štefánikovho silného citátu „Prebijem sa, lebo sa prebiť chcem!“

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave Vás srdečne pozýva do svojich priestorov na Lipovej ul. č. 3 na besedu s vynikajúcim slovenským spisovateľom Jozefom Banášom v piatok 30. novembra 2018 o 17:00 hod. Autor predstaví svoju najnovšiu knihu „Prebijem sa! Štefánik. Muž železnej vôle“. Po besede sa uskutoční autogramiáda. Vstup je voľný.

Tatiana Bachňáková

 

Čítať 1143 krát Naposledy zmenené pondelok, 26 november 2018 19:46

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!