streda, 05 december 2018 11:50

Gemerské Vianoce so sviatočnou atmosférou pred najkrajšími sviatkami roka

Napísal(a) M. Ferenczová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Gemerské osvetové stredisko v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pozýva priaznivcov tradičnej ľudovej kultúry spríjemniť si predvianočné obdobie ľudovými zvykmi a obyčajmi našich prastarých rodičov. Zachovali sa vďaka nositeľom tradícií a folklórnym kolektívom, ktoré ich zbierajú, uchovávajú a šíria hlavne počas adventného obdobia.
V stredu 12. decembra 2018 v Dome tradičnej kultúry Gemera v Rožňave svoje programy uvedú detský folklórny súbor Haviarik, spevácke skupiny folklórnych súborov Haviar a Dubina z Rožňavy,

2018 12 12 fv dec folklórne skupiny Radzim z Vyšnej Slanej a Bučina z Pače a Ľudová hudba Ondreja Hlaváča. „Veríme, že našim návštevníkom spríjemníme adventné obdobie pokoja, rozjímania a očakávania gemerskými vianočnými tradíciami, na ktoré sú obce v hornom Gemeri zvlášť bohaté a v závere roka spoločne prežijeme príjemné chvíle,“ doplnila Mária Ferenczová z Gemerského osvetového strediska v Rožňave.

Celoročný cyklus folklórnych večerov v rámci projektu U nás taká obyčaj... sprostredkúva širokej verejnosti scénicky spracované ľudové zvyky a obyčaje horného Gemera. Posledný folklórny večer roku 2018, pod názvom Gemerské Vianoce, navodí sviatočnú atmosféru pred najkrajšími sviatkami kalendárneho roka. Projekt počas celého obdobia z verejných zdrojov podporuje Fond na podporu umenia.

Mária Ferenczová

 

Čítať 1161 krát Naposledy zmenené streda, 05 december 2018 17:29

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!