pondelok, 11 február 2019 13:05

Vernisáž výstavy 4 pohľady z južného Borsodu spestril aj krojovaný pár Doporučený

Napísal(a) Mgr. Eva Lázárová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, otvorilo 7. februára 2019 o 15.30 hod. v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave prvú tohtoročnú výstavu 4 pohľady z južného Borsodu. Výstava predstavuje región južného Borsodu, a to zo svojrázneho pohľadu štyroch umelcov. Samotná vernisáž bola sama osebe netradičná, zaujímavá, pretože program spestrilo ľudové vystúpenie dvoch krojovaných párov z regiónu Borsod. Na vernisáži boli prítomní všetci štyria umelci, ktorí prezentovali svoje diela: Róbert Szikszai – grafik, ktorý prezentuje 38 svojich diel rôznej tematiky, pracuje s tušom. József Novák – maliar, okrem maľovania tvorí aj plastiky z hliny a dreva. István Papp – fotograf, ktorý už vystavoval svoje fotografie v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave v roku 2010.

István Nagy – maliar, ktorý vystavuje v Maďarsku, ale aj v zahraničí. Absolvoval už 76 samostatných výstav.

„Prezentovaná výstava je zaujímavá svojou rôznorodosťou, a preto si myslíme, že si na nej každý návštevník príde na svoje. Interesantná je grafická tvorba, fotografie, ktoré predstavujú folklór oblasti Matyó – Mezőkövesd, Mezőcsát, Szentistván a Tard a olejomaľby s rôznou tematikou, hlavne poľovníctva a folklóru,“ informovala o obsahu výstavy odborná pracovníčka múzea Eva Lázárová.

Výstavu 4 pohľady z južného Borsodu, môžete navštíviť v priestoroch Galérie Baníckeho múzea v Rožňave na Nám. baníkov 25 v Rožňave do 29.3.2019.
Tešíme sa na Vašu návštevu!

Mgr. Eva Lázárová

 

Čítať 1261 krát Naposledy zmenené streda, 13 február 2019 09:47

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!