utorok, 12 marec 2019 14:50

Školskí husári z Gemerskej Polomy sa zaradili do zlatého pásma Doporučený

Napísal(a) M. F.
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Okresnú súťažnú prehliadku detských folklórnych súborov zrealizovalo Gemerské osvetové stredisko v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, 8. marca 2019 v Dome tradičnej kultúry Gemera. Pre chorobu detí súťažili len dva detské súbory. Detský folklórny súbor Bambuchy z Gemerskej Polomy sa predstavil s programom Školskí husári a porota ho zaradila do zlatého pásma. Detský folklórny súbor Malý Stromíš z Vlachova uviedol program Fertuščok a umiestnil sa v striebornom pásme.
Súťažiacim ďakujeme za ich úsilie zachovávať obyčaje našich predkov a prezentovať ich aj v súťažiach. Do ďalšej činnosti v oživovaní ľudových tradícií im prajeme veľa úspechov a nových nápadov,“ doplnila Mária Ferenczová z Gemerského osvetového strediska v Rožňave.

Okrem súťaženia mali malí folkloristi možnosť naučiť sa nové hry, navštíviť tkáčsku a hrnčiarsku dielňu v Dome tradičnej kultúry Gemera. Zoznámili sa s viacerými druhmi tkáčskych stavov, samotným tkaním a ďalšími textilnými prácami. V hrnčiarskej dielni videli ako sa z hliny vyrábajú rôzne úžitkové i dekoračné predmety.

M. F.

 

Čítať 2323 krát Naposledy zmenené utorok, 12 marec 2019 15:10

Galéria obrázkov

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!