piatok, 10 máj 2019 11:56

HLASE MOJ, HLASE MOJ - Cyklus podujatí U nás taká obyčaj, tentokrát na Radnici v Rožňave Doporučený

Napísal(a) M. Hlaváčová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Postupová regionálna súťaž hudobného folklóru ponúkne v nedeľu 12. mája 2019 pútavé hudobno-spevácke čísla z celého regiónu horného Gemera.
Gemerské osvetové stredisko pozýva na cyklus podujatí U nás taká obyčaj, ktoré sa pod názvom Hlase moj, hlase moj bude konať v priestoroch mestskej radnice Rožňave. Prehliadka sa uskutoční v nedeľu 12. mája od 14:00. Víťazi jednotlivých kategórii postúpia na krajské kolo a budú zastupovať náš okres 21. septembra v Košiciach.
„Na okresnej prehliadke budú v štyroch kategóriách (sólo spev, sólo inštrument, ľudové hudby, spevácke skupiny) súťažiť folklórne kolektívy z Rejdovej, Dobšinej, Gočova, Gemerskej Polomy, Čiernej Lehoty, Honiec, Rožňavy a Drnavy.

Hodnotiť ich bude odborná porota, ktorá po skončení súťažnej časti bude odovzdávať cenné rady v rámci odborného semináru. Na súťažnú časť však pozývame aj širokú verejnosť. Vstup na podujatie je voľný,“ uviedla Mária Hlaváčová z GOS.

Gemerské osvetové stredisko je kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja. Krajskú súťaž z verejných zdrojov podporil a hlavným partnerom podujatia je Fond na podporu umenia.

M. Hlaváčová

 

Čítať 1134 krát Naposledy zmenené sobota, 11 máj 2019 10:33

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!