utorok, 05 september 2023 09:23

Amatérska súťaž výtvarnej fotografie 2023: Tvoj objektív, tvoj príbeh... Umelecké záblesky

Napísal(a) A. Terezková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

S radosťou Vám oznamujeme, že Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, vyhlasuje súťaž amatérskej výtvarnej fotografie pod názvom Tvoj objektív, tvoj príbeh... s podtitulom Umelecké záblesky.

V 90. rokoch 20. storočia Galéria Baníckeho múzea v Rožňave pravidelne vystavovala najlepšie amatérske fotografie z regiónu, a preto sme sa rozhodli pri príležitosti svetového dňa fotografie v mesiaci august obnoviť túto tradíciu. V súčasnosti popularita fotografie neustále rastie a naším záujmom je poskytnúť aj verejnosti priestor pre vlastné sebavyjadrenie prostredníctvom výtvarnej fotografie.

2023 09 05 Plagát   Tvoj objektív, tvoj príbeh   Amatérska súťaž výtvarnej fotografie„Výtvarná fotografia nie je primárne dokumentom. Môže predstavovať vlastnú interpretáciu sveta a vyjadrovať isté stanoviská autora. Autor sa neopiera o fakty, sociálnu skutočnosť, ale o umeleckú interpretáciu okolia. Je to zachytenie emócie, atmosféry, nekonvenčného momentu, ale i osobného, autentického zážitku, ktorý dokáže zachytiť len fotograf,“ uviedla kurátorka výtvarného umenia Mgr. Kristína Pakesová, PhD.

Názvy kategórií, do ktorých sa môžu záujemcovia prostredníctvom svojich fotografií zapojiť:

  • Vaša svadobná tradícia
  • Na bicykli 

 

Technické požiadavky pre súťažné fotografie:

– elektronický grafický formát fotografií JPG, odporúčaný rozmer dlhšej strany fotografie maximálne 3600 pixelov a veľkosť súboru do 8 MB, optimálne rozlíšenie 300 DPI

Fotografie je potrebné zasielať spolu s e-mailovou prihláškou a podpísaným dokumentom Súhlas so spracovaním osobných údajov na e-mailovú adresu: .

 

Pravidlá súťaže a dokument

Súhlas so spracovaním osobných údajov pre účely súťaže sú verejne prístupné na webovej stránke Baníckeho múzea v Rožňave www.banmuz.sk v sekcii Dokumenty.
Porotou tejto súťaže sú Viktória Papp, fotografka a hudobníčka z Rožňavy a Marek Hajkovský, profesionálny fotograf a učiteľ z Kežmarku. Do súťaže sa môžu zapojiť amatérski fotografi s umeleckým zápalom a chuťou zverejniť svoju fotografiu verejnosti a odbornej porote.

Súťaž potrvá až do konca kalendárneho roka 2023 a výsledky budú vyhlásené v priebehu februára 2024. Víťazné fotografie budú vystavené v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave počas kalendárneho roka 2024.

JUDr. Anna Terezková

Čítať 247 krát Naposledy zmenené utorok, 05 september 2023 14:18

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!