nedeľa, 09 jún 2024 17:43

CINEAMA 2024 – Sviatok amatérskeho filmu Košického kraja Doporučený

Napísal(a) A. Kleinová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Gemerské osvetové stredisko, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, organizuje v piatok 14. júna 2024 v Rožňave krajskú súťaž a prehliadku amatérskej filmovej tvorby Cineama 2024. Uskutoční sa od 9:00 do 17:00 hod. v Dome tradičnej kultúry Gemera (Betliarska 8) a ponúkne 34 filmov rôznych žánrov.
„Súťažou vytvárame priestor na vyhľadávanie, rozvoj a prezentáciu talentovaných jedincov a kolektívov, v rámci programu Košickej župy Talenty kraja, zameraného na podporu neprofesionálnych tvorcov vo všetkých oblastiach umenia,“ uviedla riaditeľka GOS Helena Novotná.
V Rožňave sa krajské kolo súťaže Cineama uskutoční už 28. raz. Odborná porota súťaže zložená z filmových profesionálov rozhodne o udelení ocenení a postupe na celoslovenské kolo. Víťazi v jednotlivých kategóriách už tradične získajú sošku Goskara – gemerský variant prestížneho hollywoodskeho Oscara. Vyhlasovateľom, odborným garantom súťaže a hlavným finančným partnerom je Národné osvetové centrum (NOC).

Do nesúťažnej časti prispelo NOC zdigitalizovanými filmami osobností amatérskeho filmového sveta, ktoré prinášajú retrospektívu spoločnosti v období reálneho socializmu.

„Srdečne pozývame školy aj verejnosť na projekciu animovaných, hraných a dokumentárnych filmov, najmä mladých autorov od 10 do 21 rokov, ktorí svojím nezaťaženým a nezávislým pohľadom reflektujú témy, ktoré sú im blízke,“ pozýva Anežka Kleinová, manažérka kultúry.

Podrobný program a aktuálne informácie zo života Gemerského osvetového strediska sledujte na sociálnych sieťach kde nás nájdete ako @gos.roznava.

 

Anežka Kleinová

 

PROGRAM CINEAMA 2024

 

Čítať 94 krát Naposledy zmenené nedeľa, 09 jún 2024 20:15

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!