utorok, 16 júl 2024 11:44

Návštevnícke centrum Gotickej cesty v Rimavskej Bani Doporučený

Napísal(a) Viktor Brádňanský
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Prijmite pozvanie na predstavenie vizualizácie plánovaného návštevníckeho centra Gotickej cesty, ktoré prevedie návštevníkov regiónu príbehom gotických fresiek na Gemeri. Súčasťou podujatia bude aj premietanie filmu „Fantastický stredovek“ v exteriéri gotického kostola. Stretneme sa v stredu 17.7.2024 o 19:30 v obci Rimavská Baňa.

PROGRAM: 19:30 | Privítanie hostí pri budove Evanjelickej fary v Rimavskej Bani. 19:45 | Prehliadka priestorov a predstavenie vizualizácie budúceho návštevníckeho centra 21:00 | Premietanie dokumentárneho filmu Fantastický stredovek v exteriéri gotického kostola. Svoju účasť, prosím, nahlasujte do 16.7.2024 do 12:00 hod. na email:

Pod kostolom v Rimavskej Bani sa nachádza historická evanjelická fara. Evanjelický a. v. cirkevný zbor v Rimavskom Brezove spoločne s obcou Rimavská Baňa a so združením Gotická cesta hľadá nové využitie pre prízemie tejto budovy: ;Návštevnícke centrum pre rimavský okruh Gotickej cesty ako nástupné miesto pre prehliadky kostolov, sprevádzané výlety po gotických kostoloch rimavského okruhu, zážitková expozícia rimavského okruhu Gotickej cesty s presahom na informovanie o 12 kostoloch zapísaných na zoznam Európske dedičstvo aj na iných okruhoch.

Tešíme sa na stretnutie!

 

Viktor Brádňanský

Čítať 186 krát Naposledy zmenené streda, 17 júl 2024 13:50

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!