utorok, 04 september 2012 11:34

Mestské divadlo Actores Rožňava vstupuje do svojej devätnástej divadelnej sezóny dvoma premiérami Doporučený

Napísal(a) mg
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Priateľov a návštevníkov Mestského divadla ACTORES v Rožňave iste poteší, že po práve skončených divadelných prázdninách vstupuje už do svojej 19. divadelnej sezóny. Aby tento vstup nebol len štatistickou veličinou na mesiac september pripravilo aj dve premiéry divadla, ktoré jeho návštevníkov iste potešia. Prvou premiérou bude hra od H. Ch. Andersena v úprave Petra Cibulu: ČAROVNÝ CYLINDER UJA ANDERSENA. Z jej obsahu prezradíme len stručne. Nemecký silák Hans, francúzsky gavalier Christian a dánsky učenec a intelektuál Andersen divákov prevedú bohatým svetom príbehov svetoznámeho rozprávkara. Napríklad o tom, že pri šití - ihla a niť - obidve

sú dôležité, či o tom, že pýcha sa nevyplatí a raz dva aj cisár ostane bez gatí. Ak teda chcete vidieť  napínavé a komické herecké príbehy oplatí sa hru vidieť. Samozrejme milé deti, otcovia a mamy, že to bude s pesničkami. VÝPRAVA, SCENÁR A RÉŽIA: Peter Cibula a.h. HUDBA:  Leona Nadányiová a.h. HRAJÚ: Peter Szőllős, Róbert Kobezda a Atilla Bocsárszky. PREMIÉRA sa uskutoční 16. septembra 2012 o 15.00hod. v Mestskom divadle ACTORES Rožňava.
Druhou, nie menej zaujímavou premiérou, bude divadelno - hudobné predstavenie od Tatiany Masníkovej a kol.: THE FAMILY BANDWAGON. Zábavné predstavenie tvorí živá hudba, spev, tanec a komické situácie, ktoré rozohrávajú členovia paranormálnej rodinky medzi sebou. V predstavení odznejú evergreeny ako Hit the road Jack!, Tu Vuo Fa L'Americano, It Don't Mean A Thing, Jailhouse Rock, Pink Panther a mnohé ďalšie v netradičnom aranžmá skvelého klaviristu Arpyho Farkasa. Pripomeňme si najdôležitejšie údaje predstavenia: NÁMET, KOSTÝMY a RÉŽIA: Tatiana Masníková, SCÉNA: Martin Benko a.h., Tatiana Masníková, HUDOBNÉ ARANŽMÁ: Arpád Farkas, CHOREOGRAFIA: Peter Szőllős. HRAJÚ: Silvia Donová, Ivana Krajňáková, Peter Szőllős, Róbert Kobezda, Tomáš Bocko, Arpád Farkas. JAVISKOVÁ PREMIÉRA: 20. september 2012 o 19.00hod. v Mestskom divadle ACTORES Rožňava.

{jcomments on}


 

Čítať 2511 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:26

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!