×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/divadlo/actores/18
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/divadlo/actores/18
streda, 31 august 2011 17:23

Na začiatku svojej osemnástej sezóny Mestské divadlo Actores uvedie Moliérovho Dona Juana Doporučený

Napísal(a) Divadlo Actores
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Milí priatelia, Mestské divadlo ACTORES Rožňava v septembri vstupuje už do svojej 18. divadelnej sezóny. Dovoľte  nám touto cestou Vám zaslať prvú ponuku produkcií na domácej scéne v Rožňave. Dúfame, že nám i v tejto sezóne zachováte svoju priazeň a budeme sa môcť na Vás tešiť u nás v divadle. Bližšie informácie nájdete od septembra aj na stránke www.actores.sk. Toľko na úvod listu, ktorý Maj Gemer obdržal od vedenia divadla.
Mestské divadlo Actores najprv 10. septembra 2011 o 19.00 hod. v druhej premiére uvedie klasickú komédiu Molièra (vlastným menom Jean Baptiste Poquelin) - Don Juan. V hre ide o legendárnu postavu

nenapraviteľného zvodcu ženských sŕdc žije vo svete, kde všetky hodnoty sveta sú zničené a tak „Donovi Juanovi“ neostáva nič iné, len si užívať... V hlavnej úlohe svetoznámej komédie sa rožňavskému obecenstvu predstaví Atila Bocsárszky ml. Okrem neho ďalšie úlohy obsadia herci rožňavského divadla Róbert Kobezda, Peter Szőllős, ako hostia Monika Kerekešová a Silvia Donová.
Divadlo Actores uvedie v sobotu 17. septembra 2011 o 15. 00 hod. v premiére rozprávku pre deti od Astrid Lindgrenovej a v úprave Petra Cibulu PIPI DLHÁ PANČUCHA. Mladí diváci o hlavnej postave z rozprávky vedia, že mala neuveriteľne červené vlasy a  dva najcopatejšie copy. Tvár posiatu pehami, ktoré boli krásne ako hviezdy na oblohe... Volala sa Pipi, Pipi Dlhá Pančucha. Je to príbeh neobyčajného dievčaťa ktoré videlo realitu života očami vlastnej fantázie, pomocou ktorej sa ocitala vo veľmi špecifických situáciách charakteristických hravosťou, veselosťou, ba až dojemnou ľudskosťou. Inscenácia je obohatená pohybovo-tanečnými prvkami a veselými hudobnými motívmi. Každá situácia je vypointovaná detskou piesňou. Ide o zmes nepredpokladateľných situácií, ktoré Vás zavedú do sveta detskej fantázie a tam sa odráža detstvo každého z nás. Ide o živé, hravé a veselé predstavenie, s nápaditými kostýmami, bez moderných zásahov.
 Osoby a obsadenie: Pipi: Monika Kerekešová a.h.,  Tommy st.: Peter Szőllős, Tommy ml., učiteľ: Róbert Kobezda, Policajt, Zlodej: Atila Bocsárszky ml. Hudba: Peter Gužák, kostýmy: Pál Bocsárszki, scéna a réžia: Peter Cibula a.h.

V divadle Actores v tomto mesiaci bude hosťovať Divadlo THÁLIA z Košíc. Predstaví sa maďarsky hovoriacim divákom dňa  30. september 2011 o 19.00 hod. komédiou od Neil Simona Pletky (PLETYKÁK). Z obsahu prezradíme, že hra sa začína ako klasická kriminálka, ale ani sa nenazdáme a už sa stávame divákom perfektnej veselohry, v ktorej dostáva miesto vzrušenie, snobizmus, naivita a samozrejme, bezhraničná dávka humoru. 

Osoby a obsadenie:  

Chris Gorman

Varga Lívia

Ken Gorman

Dudás Péter

Clair Ganz

Kicsa Katalin

Lenny Ganz

Petrik Szilárd

Ernie Cusack

Illés Oszkár

Cookie Cusack

Nagy Kornélia

Glen Cooper

Reiter Zoltán

Cassie Cooper

Tóth Zsófia

Welch, seržant

Bocsárszky Attila

Pudney, policajt

Básti Andrea



{gallery}kultura/divadlo/actores/18{/gallery}
{jcomments on}
Čítať 2572 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:29

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!