pondelok, 27 február 2012 16:49

Podmorské fotografie Eduarda Hladkého z Červeného mora zaplavia na výstave aj Rožňavu Doporučený

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Všetkých milovníkov fotografovania a podmorského sveta pozývame od 2. marca 2012 do 30. marca 2012 do Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, na ul. Lipová 3 na výstavu fotografií Eduarda Hladkého pod názvom „Svet ticha“.
Žilinčan Eduard Hladký študoval na Katedre technickej kybernetiky Žilinskej univerzity a jeho profesia je programátor-anylytik „na voľnej nohe“. Fotografii ako takej sa začal venovať v 70-tych rokoch so zameraním na zachytenie pohybu a pohybu svetla. Fotografovaniu pod vodou UW (Under Water) začal v roku 2005 pri rekreačnom potápaní. Krásny, farebný, nevšedný a fascinujúci svet pod vodou sa rozhodol

zvečniť a sprístupniť aj tým ľuďom, ktorí sa tejto záľube vôbec nevenujú.
Fotografovanie je dnes už takmer pre každého dostupná činnosť. Fotografovanie pod vodou sa však podstatne líši od fotografovania na súši. Je potrebný nielen výcvik potápača, ale aj určitá zručnosť s technikou a trpezlivosť, kým ryby či iné morské živočíchy „zaujmú správnu polohu“ pre vydarený záber. Neopísateľne krásne a farebné zábery pod vodou, ktoré zachytil Eduard Hladký, budú vystavené pre širokú verejnosť od 2. 3. 2012 do 30. 3. 2012 v priestoroch Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave počas výpožičných hodín. Vstup bude zdarma.
Tatiana Bachňáková

Čítať 2373 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:37

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!