pondelok, 08 jún 2015 15:53

Podujatím mesiaca jún je Klenovská Rontouka

Napísal(a) Ing. Miroslava Vargová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

kle rontouka 1aPo prehliadke heligonkárov v úvode júna čaká na vás tvorivá dielňa, noc hudby či otvorenie rozhľadne spojené s vyhliadkovými letmi a mesiac vyvrcholí Gemersko-malohontskými folklórnymi slávnosťami Klenovská Rontouka.

Po stretnutí heligonkárov, ktoré sa konalo v sobotu 6. júna v Kokave nad Rimavicou, si v sobotu 13. júna 2015 prídu na svoje všetky tvorivé ruky. V teriakovskom mlyne je v tento deň pripravená tvorivá dielňa, ktorej hlavnou témou sú bylinky a servítková technika krakelovanie, ktorou si budú môcť účastníci vyzdobiť hlinené kvetináče.
Noc hudby, do ktorej sa v tomto roku zapojí aj Hnúšťa, chce priniesť do miest a obcí hudbu rôznych žánrov a štýlov, a to nielen do koncertných sál, ale i na menej zvyčajné miesta, akými sú námestia, nádvoria, ulice, kaviarne a pod. V piatok 19. júna o 18.00 hod. vystúpia v parku pri knižnici študenti a pedagógovia Fakulty muzických umení Akadémie Umení v Banskej Bystrici a Základnej umeleckej školy v Hnúšti. 

Sobota 20. júna 2015 ponúka rôznorodý program. Na Maginhrade bude po výstupe oficiálne otvorená 16 metrov vysoká rozhľadňa, pričom súčasťou otvorenia budú aj vyhliadkové lety vrtuľníkom so štartom na Salaši

pod Maginhradom.

V Hrnčiarskych Zalužanoch bude prebiehať šachový turnaj a v obci Rimavské Brezovo sa uskutoční nočná hasičská súťaž. 

Posledný júnový víkend (26. - 28.06.) bude patriť Gemersko-malohontským folklórnym slávnostiam Klenovská Rontouka. Počas troch dní venovaných tradičným remeslám, ľudovej hudbe a tancu či tradičným gastronomickým špecialitám privíta Klenovec stovky účinkujúcich a tisícky návštevníkov.

Zaujímavosťou piatkového programu bude prezentácia výroby Klenoveckého syrca, ktorý sa v januári tohto roka dostal do európskeho zoznamu výrobkov s chráneným označením pôvodu. V sobotu to bude pokus o zápis do knihy rekordov v tancovaní Rontouky, ale nebudú chýbať ani vystúpenia folklórnych súborov z regiónu, jarmok remesiel, dvory či výstavy a večer hudobno-tanečný projekt pod názvom Vytvorila dedina, tancuje mesto.

V mene organizátorov Vás na všetky podujatia srdečne pozývame.

Ďalšie podujatia pripravované v tomto roku v našom regióne, ako aj kontakty na organizátorov nájdete v Kalendári podujatí 2015.
Zmena termínov a programu podujatí vyhradená!
Ing. Miroslava Vargová, manažérka MAS MALOHONT

PROGRAM KLENOVSKEJ RONTOUKY 2015

 

 

Čítať 2965 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:37

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!