pondelok, 05 október 2015 19:06

Pred stretnutím s poéziou autorov Ingrid Lukáčovou a Dalimírom Stanom v Rožňave

Napísal(a) Tatiana Bachňáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

rv s poeziou 1a(Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave – tlačová správa) – Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja privíta v svojich priestoroch štvrtok 8.10.2015 dvoch autorov slovenskej poézie - Ingrid Lukáčovú a Dalimíra Stana. 
Ingrid Lukáčová absolvovala vysokoškolské štúdium na Filozofickej fakulte UPJŠ v Prešove, odbor slovenský jazyk a literatúra – filozofia. Literárnej tvorbe sa venuje od svojich pätnástich rokoch. Básne začala publikovať v okresných novinách, v literárnych časopisoch, v zborníkoch, regionálnych novinách. 
Dalimír Stano - básnik, prozaik, knižný ilustrátor, editor, vydavateľ. Inšpiráciou pre písanie básní sa mu stala tvorba Miroslava Válka. Jeho publikačné aktivity sa spájajú s literárnymi časopismi Dotyky, Knižná revue, Literárny týždenník, Slovenské pohľady, RAK a Romboid. 

„S poéziou sa stretávame na základnej i strednej škole nielen na vyučovaní, ale aj pri rôznych súťažiach alebo doplnkových hodinách literatúry v knižnici,“ povedala pani Helena Lindáková, pracovníčka knižnice z úseku beletrie a pokračovala: „Nie vždy je tento umelecký slovesný prejav - poézia pre

každého prijateľný. Práve preto sme sa podujali sprostredkovať básnickú tvorbu dvoch autorov v našej knižnici pre stredoškolskú mládež,“ dodala pani Lindáková. 

Stretnutie s poéziou autorov Ingrid Lukáčovou a Dalimírom Stanom sa uskutoční už tento štvrtok 8.10.2015 v priestoroch Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, ul. Lipová č. 3 o 10:30 hod. pre stredoškolskú mládež. V prípade záujmu sú vítaní aj ostatní záujemcovia.
Tatiana Bachňáková

 

Čítať 2657 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:39

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!