×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/divadlo/zz/1
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/divadlo/zz/1
pondelok, 13 september 2010 11:11

Revúčka a jej okolie je pripravené na premiéru divadelného predstavenia Ženský zákon po „kočorhénsky“ Doporučený

Napísal(a) Martina Rusnáková
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Plagát na divadelné predstavenie Ženský zákon po Finišujeme... už sa len párkrát vyspíme a je to tu. Premiéra. Tak dlho očakávané predstavenie divadelnej hry Ženský zákon od Jozefa Gregora Tajovského, lenže v podaní ochotníckeho súboru Kočorhen a teda po kočorhénsky. Celý vtip tohto predstavenia sa ukrýva v tom, že nie je „po slovensky“, ale po „kočorhénsky“, teda v nárečí blízkom Revúčke, miestnej časti Revúcej. Je zaujímavé, že v Revúcej sa rozpráva úplne normálne, bez nárečia a stačí prebehnúť pár kilometrov na sever a bum – taký Žilinčan by miestnym iste len veľmi ťažko rozumel, ale zato je to reč ľahko naučiteľná a veľmi milá.
Takže premiéra....ako vravím v úvode, už sa len párkrát vyspíme a je tu...

popravde, niekedy mám pocit, že už ani pokojne nespíme, ja teda iste nie....stále sa mi hlavou preháňajú myšlienky okolo divadla, čo nám ešte treba vybaviť, zabezpečiť, ako zlepšiť to či ono, aby všetko dopadlo podľa našich predstáv, aby sa to ľuďom páčilo, aby odchádzali s nadšením a radosťou z toho, že sa na dedine niečo pohlo, že záujem o kultúru nevyhynul a hlavne – že dedina opäť žije.
Posledné úpravy scény, vychytávanie drobných nezrovnalostí, detailov a zlepšovanie už aj tak vylepšeného....chceme, aby to bolo čo najlepšie, aj detail spraví veľa. Nespočetne veľakrát si prechádzame rovnaký výstup, potom ďalší a ďalší a znova a zas a zas, stále dookola.....špekuluje, improvizujeme, vymýšľame – jednoducho hráme.
Mali sme vzácnu návštevu. Bola sa na nás pozrieť mladá začínajúca režisérka Danka s množstvom nápadov. Poradila, čo vylepšiť, kde ubrať, kde pridať, ako správne využiť rekvizity....myslím, že bola pre nás prínosom, bol to iný pohľad zvonku na naše „dielo“, pretože my sami už mnohé chyby ani nevidíme, máme to proste tak naučené, lenže takto sme mali možnosť si uvedomiť, že je ešte možnosť nápravy a skvalitnenia.
Máme posledné zbytky času... muzika vybavená, tanečníci zabezpečení, stoličky rozostavené....tak sa na vás tešíme 15.9.2010 o 19:00 hod. v kultúrnom dome v Revúčke, všetci ste srdečne vítaní. Príďte nás podporiť, zasmiať sa a zabaviť na výsledku našej práce.
Repríza sa s najväčšou pravdepodobnosťou bude konať 17.9.2010 o rovnakom čase a na rovnakom mieste...nebránime sa ani ďalším reprízam, aj iných obciach, ale všetko závisí od záujmu ľudí a výsledku premiéry – ochota hrať je veľká a nebránime sa jej, práve naopak. Budeme radi, ak čas, ktorý sme tomu všetci venovali, nevyjde navnivoč a Ženský zákon po kočorhénsky uvidí čo najviac párov očí na Gemeri.

OSOBY A OBSADENIE:

Anička Javorová - Nika Kederová
Miško Malecký - Ján Johan
Mara Malecká - Dominika Pelleová
Jano Malecký - Pavel Šepík
Zuza Javorová - Anna Bombová
Števko - Milan Kubej
Dora Kalinová - Martina Rusnáková
Hudba – ľudová muzika
Regrút – Oliver Pelle
Výtvarná spolupráca – Zuzana Almášiová
Oponär:
Marek Derdák
... a tanečníci z Revúšky
.

Druhé predstavenie bude dňa 19.9.2010  - v nedeľu - o 13.30 hod.

Vstupné:

dospelí - 1 €
deti - 0,50 €
Rezervácia lístkov:
0904/183 355, 0918/130 577, 0918/130 577,


Martina RUSNÁKOVÁ
 

PLAGÁT NA DIVADELNÉ PREDSTAVENIE ŽENSKÝ ZÁKON
{gallery}kultura/divadlo/zz/1{/gallery}
{jcomments on}

Čítať 3471 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:43

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!