×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/kultura/divadlo/zz/1
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/kultura/divadlo/zz/1
sobota, 03 október 2015 11:23

Revúcka premiéra ochotníckeho divadelného súboru REV

Napísal(a) M. U.
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

ra male zivoty 1aPrvý októbrový piatkový večer (2.10.2015) patril v Mestskom kultúrnom dome divadlu. Revúcky ochotnícky divadelný súbor REV, ktorý začal svoju činnosť v decembri 2014, si pre nadšencov divadla pripravili súbor štyroch krátkych scénok pod názvom „Malé životy“, ktoré vznikli z improvizácií počas skúšok. Hoci spočiatku malo ísť len o cvičenia na zohrávanie sa hercov, ďalším procesom sa z nich stávali autonómne celky s vlastným posolstvom. Každá z krátkych hier („Dom s mnohými dverami“, „Kráľovstvo nebeské“, „O Jankovi a Marienke“ a „Dedičstvo“) sa každou ďalšou skúškou stávala o niečo temnejšou, čo však nebol pôvodný zámer. Tieto malé hry sa nepokúšajú klásť si otázky, tobôž dávať nejaké odpovede. Zobrazujú ľudí takých, akí sú, ako si dokážu komplikovať životy či robiť si napriek. Je zaujímavé sledovať, ako takéto príbehy vznikajú, ak sú odpozorované a následne reprodukované čo možno najprirodzenejším tvorivým procesom – improvizáciou. Neskoršou fixáciou textu sa tieto konflikty ešte vyhrocujú a z postáv sa stávajú takmer záporní hrdinovia. Všetko však v trochu nadľahčenom tóne. 
Sezóna roku 2015 pre REV však predstavovala aj možnosť vystúpiť na Revúčke

a v Zariadení opatrovateľských služieb CILKA, kde sa mohol predviesť s krátkou scénkou na tému fašiangov. Prvá sezóna by sa mala pre ochotnícky súbor ukončiť v decembri uvedením celovečernej hry.

Martina Urbanová

Fotografie: Peter POBOČEK

[cincopa AgDAW98nJdrw]

 

Čítať 1736 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:43

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!