piatok, 05 júl 2013 11:13

Slovenské národné múzeum vás vie baviť celé leto Doporučený

Napísal(a) Artur Šturmankin
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

altStovka historických objektov, patriacich pod správu Slovenského národného múzea, si pre vás aj toto leto pripravila okrem výstav a stálych expozícií aj množstvo koncertov, divadelných predstavení, nočných prehliadok, či iných podujatí. 
Prírodovedné múzeum v Bratislave každoročne spúšťa svoju Hubársku poradňu. Každý pondelok od 15.00 do 17.00 sa môžete s mykológmi poradiť a podeliť o svoje úlovky. 

Historické múzeum – Bratislavský hrad spoluorganizuje už druhý ročník Bratislavských organových slávností. Od 9.7. do 21.7.2013 sa vám na hrade predstaví svetová špička súčasnej organovej hudby. 
Koncert renesančnej hudby organizuje Hudobné múzeum v klasicistickom Kaštieli v Dolnej Krupej. Môžete sa naň prísť pozrieť počas víkendu 23. až 25. augusta 2013.
Múzeum Červený Kameň predvedie na svojom hrade už tradične úspešné nočné prehliadky s prvkami divadelných hier. Počas nich vystúpia zo svojich portrétov osobnosti dejín, prenesú vás na kráľovské dvory, vyrozprávajú príbehy o krásnej Angelike, či živote vznešeného rodu Pálffy. Slávnosti života s podnázvom Supernoc na zámku budú cez víkend 15. – 18. augusta na Zámku Bojnice. V bohatom programe sa návštevníkom predstavia duchovia, strašidlá, vyrozprávajú vám slávne príbehy, ktoré môžete zažiť aj na vlastnej koži. Zimomriavky vás neminú.
altNočné prehliadky môžete zažiť aj na hrade Modrý Kameň. Prostredníctvom animovaných prehliadok expozícií sa dozviete, ako sa žilo v kaštieli v roku 1772, pozriete si krátke filmy, divadelné predstavenia a koncert blues-rockovej kapely Schody.
V Slovenskom národnom múzeu v Martine majú každú stredu tvorivé dielne, kde si malí aj veľkí môžu vyskúšať techniku maľovania na skle, zdobenia kraslíc, alebo výrobu ozdôb z drôtu a textilu.
V martinskom Múzeu slovenskej dediny bude 14. júla 11. ročník podujatia Turčianska harmonika, venovaný vystúpeniu interpretov hry na harmoniku a heligónku z Turca a susedných regiónov. A okrem iných podujatí sú v skanzene mimoriadne obľúbené aj Dožinky. Budú 25. augusta a návštevníci môžu počas nich vidieť ukážky spracovania obilia tradičným spôsobom vrátane ručného mlátenia a mletia, ochutnať domáce cestoviny, chlieb a pečivo.
Náš najväčší a najviac navštevovaný objekt – Spišský hrad má aj tento rok kultúrny festival Leto na hrade. Nočné prehliadky, divadelné predstavenia, šermiari, hry, ohňová šou, či Škola princezien. To všetko a ešte viac pre vás prichystali počas víkendov v júli aj v auguste.
Všetkých návštevníkov srdečne pozývame. Príďte stráviť príjemný, poučný a zábavný deň do múzeí Slovenského národného múzea. Komplexný program všetkých našich
múzeí nájdete na www.snm.sk

Artur Šturmankin

{jcomments on}

 

Čítať 2651 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 10:47

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!