×

Výstrahy

JFolder: :files: Cesta nie je priečinok. Cesta: [ROOT]/images/folklor/kraj
×

Poznámka

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/folklor/kraj
štvrtok, 30 apríl 2015 22:16

Zlaté pásmo s postupom na krajskú súťaž si vyslúžil opäť DFS Lykovček pri MsKS v Revúcej

Napísal(a) Mgr. Martina Urbanová
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)
    

hnu Foto4 ahnu Foto3Gemersko-malohontské osvetové stredisko v Rimavskej Sobote v spolupráci s Mestským kultúrnym stredisko v Hnúšti usporiadalo v piatok 24.4. 2015 regionálnu súťažnú prehliadku choreografií detských folklórnych súborov a sólistov spevákov ľudových piesní pod názvom DETSKÝ HUDOBNÝ FESTIVAL. Dom kultúry Janka Francisciho-Rimavského v Hnúšti ožil detským ľudovým spevom a tancami z okresov Rimavská Sobota a Revúca. 
Súťažnú prehliadku, ktorej vyhlasovateľom je Národné osvetové centrum, hodnotila odborná porota v zložení: Mgr. Vanda Krištofová, etnologička z Horehronského múzea v Brezne, Mgr. Danka Sihelská, muzikantka a speváčka ľudových piesní zo Slovenského ľudového umeleckého kolektívu v Bratislave a Jaroslav Piliarik, dlhoročný osvetár, choreograf a tanečný pedagóg folklórnych kolektívov Sinec v Hnúšti a Kokavan v Kokave nad Rimavicou. 
Porota spomedzi šiestich choreografií udelila Bronzové pásmo DFS Zornička pri MKS v Klenovci s choreografiou Pri pasení hús a DFS Lieskovček pri CVČ RELAX v Rimavskej Sobote s choreografiou Na Hrlici na tanci. Strieborné pásmo získali DFS Hájik pri Gymnáziu I. Krasku v Rimavskej Sobote

s choreografiou Mak a DFS Mladosť pri MKS v Klenovci 

hnu Foto2s choreografiou V Klenovcu na bále. Zlaté pásmo s postupom na krajskú súťaž si vyslúžili DFS Lykovček pri MsKS v Revúcej s choreografiou Ako sä krúči mlin a DFS Hájik pri Gymnáziu I. Krasku v Rimavskej Sobote, s choreografiou Pret košťelom na pažiťi.
Súčasťou detského folklórneho festivalu bola aj súťaž sólistov spevákov ľudových piesní v dvoch kategóriách. V prvej kategórii, v ktorej sa predstavilo šesť sólistov, si Bronzové pásmo odniesli Ema Kmeťová z Rimavskej Soboty a Lucia Jakabšicová z Klenovca. Strieborné pásmo patrilo Vratkovi Mančuškovi z Rimavskej Soboty, v Zlatom pásme sa umiestnila Alžbetka Váradiová z Klenovca a Zlaté pásmo s postupom na krajskú súťaž získala Dominika Kasáčová z Klenovca.
hnu Foto1hnu Foto4V druhej kategórii, v ktorej vystúpili siedmi sólisti porota Bronzové pásmo udelila Tomášovi Oravcovi, Kristíne Hroncovej a Viktórii Váradiovej z Rimavskej Soboty. Strieborné pásmo získala Rebeka Kmeťová z Muráňa z DFS Lykovček v Revúcej a Patrik Paľo z Klenovca. Zlaté pásmo si odniesla Barborka Ľuptáková a Zlaté pásmo s postupom na krajskú súťaž si vyslúžila Andrea Vranská z Rimavského Brezova.
Krajská súťaž choreografií detských folklórnych súborov sa uskutoční v Kokave nad Rimavicou 7. mája 2015 a súťaž sólistov spevákov Hronsecká lipová ratolesť v Hronseku 30. mája 2015. 
Text a foto: Martina Urbanová

  
Čítať 3055 krát Naposledy zmenené streda, 21 október 2015 11:08

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!