piatok, 03 február 2017 12:30

Študenti opäť tvorili v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave

Napísal(a) Gabriella Badin
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Snaženie Baníckeho múzea v Rožňave o oživenie galerijného života galerijno-pedagogickými hodinami prináša svoje ovocie. 
Študenti umeleckých a technických škôl čoraz viac vyhľadávajú tieto možnosti edukácie a tvorby in situ. Ďalšia príležitosť sa naskytla výstavou eNRA študentom zo Strednej odbornej školy technickej v Rožňave pod vedením Ing. Kataríny Miščíkovej, ktorá sama o sebe je veľmi inšpiratívna; prináša zaujímavé umelecké pohľady

rôznych tipov výtvarníkov - od malieb a kresieb cez plastiky až k fotografiám.
Kým doterajšie galerijno-pedagogické aktivity boli zamerané predovšetkým na vyhotovenie kópií voľne vybratých umeleckých diel, tentokrát sme sa sústredili na vopred určenú tému - na zátišie, ako druh námetu neživých predmetov. Študenti mali určené nielen tému, ale aj umelecké dielo, podľa ktorého mali pracovať, a to plastiku Duch Bakonya od Attilu Diénesa, vyznamenaného umelca s cenou Munkácsyho. Pozadie a podstavec dotvárali voľne farebným pozadím, v ktorom potom vyniká kresba a zvýrazňuje sa samotné dielo.
Cieľom našej aktivity bolo dosiahnuť, aby študenti zosúladili realisticky nakreslené zátišie s abstraktnými farebnými tvarmi pomocou vlastnej fantázie, kreativity a sústredením na miery a tieňovanie.
Gabriella Badin

 

Čítať 1514 krát Naposledy zmenené streda, 08 február 2017 10:01

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!