piatok, 21 apríl 2017 15:37

Galerijno-pedagogické hodiny k výstave Dotyky – Érintések

Napísal(a) Gabriella Badin
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Výstavu Základnej školy Reformovanej kresťanskej cirkvi v Rožňave s vyučovacím jazykom maďarským, ktorá bola pod názvom Dotyky – Érintések inštalovaná v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave, počas jej trvania navštívili rôzne vekové skupiny. Tých najmenších oslovila hlavne pestrofarebná tvorba súčasných žiakov školy; iných zase zaujala rozmanitosť výtvarných námetov a techník.

Mgr. Szilárd Fecsó, odborný garant výstavy, vo svojom príhovore na vernisáži túto výstavu prirovnal k dúhe, ktorá je síce pestrofarebná, rôznorodá a miestami kontrastná, napriek tomu však vytvára harmonickú jednotku.
Táto rozmanitosť umožnila študentom Strednej odbornej školy technickej v Rožňave pod vedením Ing. Kataríny Miščíkovej vybrať si tie najzaujímavejšie diela na zhotovenie voľných kópií v rámci galerijno-pedagogických hodín, ktoré pre nich pripravili pracovníčky galérie. Vo vystavených dielach študenti definovali a esteticky reprodukovali hlavnú ideu obrazov, prostredníctvom ktorých zároveň spoznávali aj tvorivú osobnosť jednotlivých autorov.
Galerijno-pedagogická hodina inšpirovala práve študentov, keďže sa streli s tvorbou mladých výtvarníkov z nášho regiónu, ktorí sú im vekovo a možno aj umelecky či názorovo blízki.
Gabriella Badin
Foto: Gabriella Badin

 

 

Čítať 1493 krát Naposledy zmenené piatok, 21 apríl 2017 15:54

Napíšte komentár

Presvedčte sa prosím, že ste vložili všetky požadované informácie označené hviezdičkou (*) . HTML kód nie je povolený.

Komentáre nesúvisiace s témou nebudú zverejnené!